Druten krijgt grond Westerhout-Zuid maar niet verkocht

Algemeen

DRUTEN - De stagnerende verkoop van grond op bedrijventerrein Westhout-Zuid heeft voorlopig geen financiële gevolgen voor de gemeente Druten. Dat bleek donderdagavond op de begrotingsvergadering van de gemeenteraad.

Wethouder André Springveld deed de toezegging dat hij binnen een maand een brief naar de raad stuurt, waarin hij uitlegt dat er voorlopig geen risico is dat er industriegrond wordt afgeboekt op Westerhout-Zuid.

Sociaal Maas en Waal volkomen verrast

Raadslid Ton Ebben van Sociaal Maas en Waal (SMW) was hierover zeer verrast. 'Dit is volkomen nieuw voor ons, maar we zijn hierover enorm blij. Of wij hebben het eerder gemist, óf het college van B&W heeft ons hierover niet geïnformeerd,' zo sprak Ebben. Burgemeester Luciën van Riswijk antwoordde hierop dat de brief van wethouder Springveld verdere duidelijkheid zal verschaffen.

Westerhout-Zuid blijft onderwerp van discussie

Het feit dat Druten er maar niet in slaagt om kavels te verkopen op Westerhout-Zuid was opnieuw onderwerp van discussie in de gemeenteraad. Raadslid Haci Aslan van oppositiepartij Welzijn Druten benadrukte dat er sinds 2014 geen enkele meter grond meer is verkocht op het bedrijventerrein. Hij wees er op dat de wethouder eerder had verklaard dat hij verwachtte minstens 1 hectare te verkopen in 2017 en in 2018 nog eens 1 hectare.

West Maas en Waal verkoopt voortdurend bedrijfsgrond

Aslan pleitte voor een nieuw extern onderzoek naar de situatie bij Westerhout-Zuid. Pijnlijk genoeg meldt buurgemeente West Maas en Waal met grote regelmaat dat men weer een stuk bedrijfsgrond heeft weten te verkopen. Toen het Aslan duidelijk werd dat zijn voorstel voor een nieuw onderzoek het niet zou halen, nam hij genoegen met de toezegging van wethouder Springveld dat deze een brief stuurt naar de raad over het bedrijventerrein. Springveld zegde ook toe dat hij volgend voorjaar met een evaluatie zal komen over alle inspanningen die de gemeente levert om de bedrijfsgrond aan de man te brengen.

Bron via Mediapartners RN7.