Afbeelding
Het winnende team. (Foto: Scouting De Rietkampers)

Scouts winnen Jotihunt

Algemeen

DRUTEN - Ieder jaar vindt in het derde weekend van oktober, tegelijk met het wereldwijde scoutevenement JOTA-JOTI, de Jotihunt plaats. Een interactieve vossenjacht, waarbij scoutinggroepen 'jagen' op vossenteams, die zich verplaatsen door heel Nederland. Dit jaar nam won het team van Scouting De Rietkampers de eerste prijs, in samenwerking met Scouting Don Bosco uit Beneden-Leeuwen.

De Jotihunt duurt in totaal 30 uur non-stop, van zaterdag 20 oktober om 09.00 uur tot zondag 21 oktober 15.00 uur. Het thema van dit jaar was 'Hollywood' en er namen maar liefst 68 teams deel aan de populaire activiteit.

Hints

De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via een spel-site. Het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo informatie te verkrijgen over de locatie en looproute van de vossenteams. Naast het oplossen van hints en het jagen op de vossenteams krijgen de deelnemende scoutinggroepen opdrachten om uit te voeren. De prijsuitreiking was in Arnhem. Scouting de Karmijngroep uit Winssen werd derde.