Een groep Belgische fietsers op de dijk in Beneden-L
Een groep Belgische fietsers op de dijk in Beneden-L Foto: Happy Weekends

Dijkenlandschap deze zomer in trek bij buitenlandse gasten

Algemeen

MAAS EN WAAL - Bij de vijf hotels, zestien bed & breakfasts en zeventien campings die Maas en Waal rijk is werd er het afgelopen vakantieseizoen weer lustig op los gerecreëerd. Ons unieke rivierenlandschap vormde ook dit jaar weer een populaire attractie voor toeristen uit binnen- én buitenland. De streek was bij buitenlandse gasten voornamelijk in trek vanwege het voor hen unieke lint aan dijken. De Maas&Waler vroeg enkele gasten naar hun oordeel.

Het echtpaar Tigchelt uit Weelde (België) verbleef vier dagen en drie nachten in Hotel-Restaurant De Twee Linden in Beneden-Leeuwen. Samen met een groep van Happy Weekends genoten zij van een actief verblijf in Maas en Waal. Op de vraag wat zij het meest bijzonder vonden aan de streek antwoordden zij vastberaden: 'Zeker en vast de gigantische waterwerken die wij onderweg tegenkwamen, de waterrijke natuur en kalme plaatsjes.'
'Het is leuk om te horen hoe onze gasten kunnen genieten van een, voor ons zo bekend, landschap', vertelt Xavier Wiedeman van het Hotel-Restaurant.

Nijmeegse Vierdaagse
Dat onze dijken mooi zijn om te fietsen kan ook Wendy Kroes, van bed & breakfast 't Postenhofje in Puiflijk, beamen. 'Gasten zijn altijd lovend over het dijkenlandschap en de prachtige uitzichten die zij vanaf de dijk hebben over pittoreske dorpjes als Batenburg.'

Het echtpaar Depuydt uit Popperinge (België) pikte ook nog even de Nijmeegse Vierdaagse mee, tijdens hun verblijf in de Puiflijkse bed & breakfast. 'Wij komen zeker nog eens terug om andere leuke plekjes te ontdekken', beloofden zij Kroes bij hun vertrek.

Andrée Fournier en David Bibinet uit Quebec (Canada) maakten een zes maanden durende trip door Europa en verbleven twee dagen op camping Den Hoogen Berg van Mark en Christa Ariëns in Boven-Leeuwen. Het fietsen over de Waaldijk ervaarden zij als heel bijzonder. Het echtpaar Winkler uit Schelswig-Holstein (Duitsland), dat ook verbleef op de Boven-Leeuwense camping, genoot met volle teugen van hun fietstochten en bezoekjes aan Beuningen en Druten. Ook zij verzekerden nog eens terug te keren naar onze streek.