Ter illustratie.
Ter illustratie. Foto: Diana de Leur

DIO’30 verliest van Trekvogels

Sport

NIJMEGEN - DIO’30 heeft afgelopen zondag een 0-2 nederlaag moeten incasseren bij middenmoter Trekvogels.

Toch speelden de Drutenaren met name in het eerste half uur uitstekend. Na een fraaie combinatie was het in de 11e minuut Dani Bloemberg die met een strak afstandsschot bijna de 0-1 op zijn schoen had. De bal vloog echter langs de verkeerde kant van de doelpaal. DIO’30 bleef daarop de aanval zoeken en leek enkele minuten later alsnog op voorsprong te komen, toen de doorgebroken Jean Paul Berens de weg vond naar het doel van de Nijmegenaren. Net buiten de 16 meter werd hij letterlijk onderuit geschoffeld door een Trekvogels-verdediger. De scheidsrechter bestrafte de actie slechts met een gele kaart. Uit de vrije trap werd via de rebound de 0-1 gescoord, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Trekvogels wist na 30 minuten het spel wat meer naar zich toe te trekken. Dat leverde in de 35e minuut een hoekschop op, die leidde tot de 1-0. DIO’30 leek door die tegenvaller van slag, want enkele minuten later verdubbelde de thuisploeg de stand. Na rust deed DIO’30 haar best de aansluitingstreffer te maken, maar de hechte Trekvogelsverdediging gaf niets weg. Ook een slotoffensief met laatste man Tobias Vonk in de frontlinie leverde geen resultaat op.

Een hardwerkend en moegestreden DIO’30 incasseerde na een hoopvol begin in deze wedstrijd opnieuw een nederlaag. Directe handhaving lijkt daarmee een onhaalbare missie. Het volgende duel staat gepland op zondag 7 april. De Drutenaren spelen dan een uitwedstrijd tegen Schalkhaar.