DIO’30 verliest degradatiekraker en staat nu laatste

DRUTEN - DIO’30 heeft afgelopen zondag opnieuw een verlies moeten incasseren. Tegen medelaagvlieger Columbia uit Apeldoorn werd het 2-4. Door het verlies is DIO’30 gezakt naar de laatste plaats in de competitie.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren er kansen volop voor de Drutenaren, en in de 8e minuut maakte Fahim Awad de openingstreffer, na uitstekend voorbereidend werk van Luc van Hoeve. Enkele minuten later kwam Columbia op gelijke hoogte na gepruts in de Drutense defensie. Kort daarop was er een grote kans voor Dani Bloemberg, die werd gestopt door de Columbia doelman. De gasten uit Apeldoorn kwamen kort daarop, uit een corner, op 1-2. Voor rust waren er nog drie mooie kansen voor de Drutenaren, toch gingen deze er niet in. De tegenstander wist echter de voorsprong in de 41e minuut te vergroten naar 1-3. De pijn voor DIO’30 werd nog groter toen in de laatste minuut voor rust Nick Schierboom met een rode kaart het veld moest verlaten

In de tweede helft trokken de Drutenaren volop ten aanval, en met succes. In de 62e minuut werd de achterstand teruggebracht tot 2-3. Meer zat er deze middag voor DIO’30 niet in. Het waren de tegenstanders die de voorsprong zo’n tien minuten voor tijd wisten te vergroten naar 2-4. In de slotminuten van de wedstrijd was er rood voor een Columbia-verdediger, maar daar kon DIO’30  niet meer van profiteren. Door het verlies staat de ploeg uit Druten voorlopig op de laatste plaats in klasse 2G. Komende zondag wacht DIO’30 een zware uitwedstrijd tegen promovendus Markelo, dat zich uitstekend in deze klasse manifesteert.