DIO'30 verliest in slotfase van Beuningse Boys.
DIO'30 verliest in slotfase van Beuningse Boys. Foto: Twan van der Zandt

DIO’30 verliest streekderby tegen Beuningse Boys

Algemeen

DRUTEN - Ondanks de positieve verwachtingen bij DIO’30 na de overwinning tegen Leones, vorig weekend, heeft de ploeg afgelopen zondag tegen Beuningse Boys een 1-2 verlies moeten incasseren. Hoewel de Drutenaren in de 63e minuut op een 1-0 voorsprong kwamen, werd de overwinning in de slotfase uit handen gegeven.

DIO’30 miste in de achterhoede de geblesseerde Tobias Vonk die uitstekend werd vervangen door Stijn ‘t Jong. Beide ploegen hadden de verdediging in de eerste helft goed op orde. Het was Luc Verhoeven die namens DIO’30 in de 14e minuut de Drutenaren op voorsprong had kunnen brengen, maar zijn inzet verdween over het Beuningse doel. Even later was het Beuningse Boys die in kansrijke positie kwam, maar de trekker niet wist over te halen. Beuningse Boys had in deze fase iets meer balbezit, zonder dat dit gevaarlijke situaties opleverde. Een overtreding net buiten de 16 leek voor DIO’30 een kansrijk moment om toe te slaan, maar de vrije trap van Bram Oosterbroek werd door de Beuningse verdediging goed verwerkt. In de 36e minuut had de Beuningse Boys-aanvaller na een dieptepass vrije doortocht richting het DIO’30 doel, maar het was de uitstekende doelman Gijs Lamers die tot tweemaal toe redding wist te brengen. Het wedstrijdverloop kende in de eerste helft verder geen verandering. De rust brak aan met de 0-0 stand.

Tweede helft meer aanvallend DIO’30

Na de thee nam DIO’30 het initiatief met aanvallend voetbal. De hardwerkende aanvaller Kay van Koolwijk leek na een steekpass op weg naar de 1-0, maar werd afgefloten voor buitenspel. DIO’30 bleef druk zetten op het Beuningse doel en het was daarom verdiend dat Fahim Awad in de 63e minuut met het hoofd doeltreffend wist uit te halen en daarmee de stand op 1-0 bracht in Drutens voordeel. Dezelfde Awad had enkele minuten later de 2-0 op zijn schoen, maar nu was het de Beuningse Boys goalie die zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde.

In slotfase sleept Beuningse Boys overwinning binnen

Na de achterstand probeerde Beuningse Boys het spel meer naar voren te verplaatsen. Dat leverde voor de Boys in de slotfase enkele hoekschoppen op die door DIO’30 doelman Gijs Lamers uitstekend werden verwerkt. Dat was echter uitstel van executie, want Lamers was in de 87e minuut volstrekt kansloos op een van richting veranderd wanhoopsschot, hetgeen de 1-1 betekende. Na een onnodige overtreding was het nogmaals Beuningse Boys die de daaropvolgende vrije trap wist om te zetten in 1-2. Een minuut later floot scheidsrechter Kroesen voor het einde van de wedstrijd.

Een ongelukkig en onnodig verlies voor de Drutenaren deze middag. Kansen op de overwinning waren er wel, met name in de tweede helft. Door deze nederlaag blijft DIO’30 in de onderste regionen, terwijl met winst aansluiting mogelijk was geweest met de middenlinie. Vanwege de vakantie/carnaval is er volgende week geen wedstrijd. Op 18 februari is er weer een thuisduel tegen Vorden dat de punten eveneens goed kan gebruiken. Het zal dan toch (weer) moeten gebeuren.