DIO’30 blijft laatste in 2G na verlies in Markelo

DRUTEN - De Drutenaren blijven in de hoek zitten waar de klappen vallen. Vooraf waren de verwachtingen al niet hoopvol, mede door het ontbreken van de vaste basiskrachten Jesper Kaaks (blessure), Dani Bloemberg (werk) en Nick Schierboom (schorsing). Daarentegen was verdediger Tobias Vonk na enkele weken blessureleed weer wedstrijdfit. Bram Oosterbroek was als aanvoerder de vervanger van Jesper Kaaks.

De thuisploeg startte fel en overtuigend. Al in de 1e minuut moest DIO’30-doelman Gijs Lamers handelend optreden wat hem goed afging. Dat was echter uitstel van executie, want enkele minuten later stond al de 1-0 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Te weinig handelend optreden in de DIO’30-defensie was de oorzaak van deze openingstreffer. DIO’30 had in deze fase weinig in te brengen tegen het fysiek sterke Markelo. Bij een van de incidentele uitvallen was er een grote kans voor DIO’30-aanvaller Bas Jacobs. Het was echter de Markelo-verdediger die ten koste van een blessure een Drutense tegentreffer voorkwam. In de 20e minuut werd de voorsprong van de thuisploeg verdubbeld naar 2-0 toen een afstandsschot doelman Lamers te machtig was.

Pas in de slotfase van het 1e bedrijf kwam DIO’30 aan aanvallen toe. Uit een corner was het verdediger Tijmen van Doorn die fraai met het hoofd de 1-2 wist aan te tekenen. Deze aansluitingstreffer leek de Drutense ploeg weer perspectief te geven. Dat was echter maar van korte duur. Na een zware overtreding op Nathan Zaaijer in de 43e minuut was het de normaal soeverein spelende aanvoerder Bram Oosterbroek die voor eigen rechter ging spelen. Scheidsrechter Schoonderwoerd was onverbiddelijk. Met rood kon Oosterbroek het speelveld verlaten. De rust brak aan met 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Beter DIO’30 in 2e helft

Na de thee was Francis Nijhof de vervanger van Bas Jacobs. Ondanks de ondertal situatie kwamen de Drutenaren door een betere veldbezetting speltechnisch beter voor de dag. Dat leverde enkele kansen op maar zoals zo vaak ook nu, geen doelpunten. De uitvallen van Markelo bleven gevaarlijk en door de ontstane ruimte wist de thuisploeg in de 60e minuut de voorsprong te vergroten naar 3-1. Enkele minuten later werd Daan Willems ingebracht voor Julian de Bie. Verrassend was het inbrengen in de 72e minuut van de 16-jarige DIO’30-talenten Ruben Gremmen en Jop Schoenmakers, voor respectievelijk Coen Barten en Fahim Awad. Beide jongelieden konden het 2e-klasseniveau met gemak aan. In de stand kwam echter ondanks enkele DIO’30-kansen geen verandering. Eindstand Markelo – DIO’30 3-1.

Opnieuw verlies deze middag. Degradatie zal moeilijk af te wenden zijn, nacompetitie lijkt nog het hoogst haalbare. Volgende week zondag 17 maart opnieuw een zware wedstrijd, thuis tegen koploper Varsseveld. Het uitduel werd na een zwakke wedstrijd kansloos met 0-8 verloren. We blijven hopen op betere tijden, met als maatstaf de uitoverwinning bij Leones.