Leones verliest laatste thuiswedstrijd 2022

BENEDEN-LEEUWEN - In de laatste thuiswedstrijd van dit jaar is Leones er niet in geslaagd om tegen RKHVV uit Huissen punten te behalen. Ondanks een overwicht voor de thuisploeg, gingen de drie punten naar Huissen.

Leones startte de wedstrijd prima. Het zette RKHVV met goed vooruit verdedigen vast op eigen helft en had het betere van het spel. RKHVV, dat niet de kans kreeg op te bouwen, wist Leones wel van kansen af te houden. Na een half uur voetballen viel de 0-1 tegen de verwachtingen in aan Huissense zijde. Vlak voor rust werd de stand bijna verdubbeld, maar de inzet belandde op de lat. Na rust waren de ploegen nog maar nauwelijks gestart toen RKHVV al op 0-2 kwam. Balverlies van Leones leidde een snelle tegenaanval in, waarbij een RKHVV aanvaller vrij door kon gaan en scoorde. Dankzij een benutte penalty kwam Leones even later terug in de wedstrijd. De ploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Er waren in het laatste kwartier weliswaar nog twee goede kansen, maar echter zonder resultaat. In de laatste tien minuten gooiden de Leeuwenaren alles op de aanval, maar wisten niet meer te scoren. Eindstand 1-2.

Door dit verlies zakt Leones naar de negende plek, en moet het oppassen dat het niet in de gevarenzone komt. Komende zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. De wedstrijd tegen WSV in Apeldoorn begint om 14.00 uur.