Leones - Voorwaarts Twello
Leones - Voorwaarts Twello Foto: Brent van Erp

Leones wint in doelpuntrijk duel

TWELLO - Al na tien luttele minuten in de snijdende wind stond Leones tegen een achterstand aan te kijken. Een diepe bal werd leep om sluitpost Edgar Florussen heen getikt, waarna het afronden een koud kunstje bleek. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd, al creëerde Leones nog geen grote kansen. De gelijkmaker van middenvelder Daniël van Leest kwam dan ook aardig uit de lucht vallen. Overigens leek Van Leest zelf ook even uit de lucht te vallen, maar de salto waarmee hij zijn doelpunt vierde werd perfect uitgevoerd. Een aantal tellen later stond Leones zelfs op voorsprong. Bram van Tiem kreeg de bal na een slecht verwerkte hoekschop op zijn borst, waarmee hij de bal tegen de touwen drong.

Voorwaarts Twello deed in het verloop van de eerste helft haar naam eer aan. Veelal werd de diepe bal gespeeld, wat ook enkele malen voor gevaarlijke situaties zorgde. Het was dan ook geen verrassing dat de 2-2 na een halfuur spelen op het scorebord verscheen. Echter bleek ook nu weer dat de Leeuwenaren over voldoende veerkracht beschikken. Vlak voor rust werkte Ilias el Hammouti zijn zelf opzette aanval binnen, waardoor Leones met een 3-2 voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft hadden de geel-zwarten het betere van het spel. Vijf minuten na rust leek aanvaller Bram Kooijmans al op weg om de voorsprong te verdubbelen, maar in de één op één situatie verwarde hij de cornervlag met de verre hoek. Lang getreurd werd er niet, want ditmaal was het weer El Hammouti die na een diepe bal van Daniël van Leest koelbloedig afrondde, 4-2. Leones bleef met succes de druk op het vijandelijk doelgebied opvoeren. Dylan van der Ven profiteerde na een uur spelen optimaal van geklungel in de defensie van Twello, en schoot de 5-2 binnen. De wedstrijd leek gespeeld, maar na een minuut of vijf werd het toch weer spannend toen Leones de 5-3 om de oren kreeg. Dit weerhield Leones er overigens niet van om de weg naar voren te blijven zoeken, geweldig keeperswerk was het enige wat de Lauwse ploeg van de 6-3 leek te houden. Voorwaarts Twello kwam nog een aantal malen dicht bij de aansluitingstreffer, maar hun hoop vervloog toen een kwartier voor tijd Bram Kooijmans, na een perfect uitgevoerde voordeelsituatie, de 6-3 binnenschoot.

Door deze ruime overwinning staat Leones nu op de zevende plek. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Berghem Sport op het programma.