sport

Leones wint van Columbia

Al vroeg in het duel kwam Leones op voorsprong. Bram Kooijmans schoot na een aantal minuten de 1-0 op het scorebord. Leones kon echter niet lang in de feeststemming blijven hangen. Niet veel later lag de bal namelijk al in het eigen doel na een ongelukkig moment in de Lauwese defensie. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht en het was dan ook van beide kanten aftasten waar de ruimte lag. De thuisploeg probeerde met name via de flanken gevaar te stichten. Het Leones-duo Bram Kooijmans en Luke van der Ven wisten een aantal keer gevaarlijk door te breken, zonder resultaat. Na een halfuur spelen leek Leones dan toch op voorsprong te komen. Een hachelijk moment van de Apeldoornse doelman kon echter nog ternauwernood worden rechtgezet door de laatste man van Columbia. Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel van de Leeuwenaren slordiger. Vlak voor rust viel dan ook de 1-2 tegen het net. Edgar Florussen kon niet voorkomen dat een kopbal in de verre hoek verdween.

Na de thee kwam Leones scherper voor de dag. Het was echter lang wachten op de verlossende gelijkmaker. Op schoonheid werd ondanks het lange wachten niet bezuinigd. Vrijetrappenspecialist Marc Harlaux schoot op fabuleuze wijze een vrije trap in de verre kruising, en zette daarmee Leones en Columbia op gelijke hoogte. Enkele luttele minuten later tekende Bram Kooijmans al aan voor de 3-2. Hij schoot de penalty, die werd gegeven na een overtreding van de doelman, koelbloedig tegen de touwen. Ook in de slotfase van het duel bleef Leones hongerig naar meer, zo raakte dezelfde Kooijmans na een mooi stiftje nog het aluminium. In de laatste seconden van het treffen kreeg de thuisploeg de deksel bijna lelijk op de neus, maar sluitpost Edgar Florussen bleef tot het allerlaatste moment scherp en vermeed een late gelijkmaker.

Door deze overwinning staat Leones nu op de zesde plaats. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan wacht Leones een uitwedstrijd tegen hoogvlieger SC Bemmel.