Leones en HVCH delen de punten

Deze zondag werd in Beneden-Leeuwen de wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de ranglijst afgewerkt. Ondanks een vroege, riante, voorsprong wisten de heren uit Heesch toch nog langszij te komen, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan het duel.

Leones begon flitsend aan de wedstrijd. Al na twee minuten lag de bal in het Brabantse doel toen Bram Kooijmans van dichtbij kon aantekenen voor de 1-0. HVCH leek van slag, er werd door de gasten slordig gevoetbald. De thuisploeg zat er daarentegen kort op, en wisten dan ook flink druk uit te oefenen op de blauw-witten. Na een ruim kwartier werd dan ook de 2-0 binnengeschoten. Stefan de Jong stond goed opgesteld toen hij de bal vanaf de linkerkant op een presenteerblaadje kreeg aangeboden, waarna de goalie van HVCH het nakijken had. Na een halfuur kantelde het spelbeeld enigszins. De bezoekende partij kwam beter in de wedstrijd en was dan ook haastig op zoek naar de aansluitingstreffer. Middenvelder Tim Kamp wist keeper Noud Koppers bijna te verassen, maar hij zag zijn inzet vlak over het Lauwse doel verdwijnen. Rusttand 2-0.

Vlak na rust werd Leones met de rug tegen de muur gezet; Stijn van den Hurk kon een voorzet vanaf de flank vrij eenvoudig binnenkoppen, waardoor het verschil nog maar één doelpunt was. Leones had de klap niet verwerkt, want vijf minuten later zette Michel van de Akker de gelijkmaker op het scorebord. Nadat de Leeuwenaren weer bij zinnen waren gekomen, kropen beide ploegen weer nader tot elkaar. Er werd bij vlagen leuk gevoetbald, maar ook de duels gingen beide kanten niet uit de weg. De aanvallende intenties van beide partijen zorgden ervoor dat er veel mogelijkheden waren, maar voorin ontbrak het bij beide partijen aan het "torinstinkt". Vlak voor het eindsignaal kreeg Leones een penalty na een stevige overtreding. Bram Kooijmans kon de overwinning voor de geel-zwarten binnenslepen, maar het schot mistte kracht waardoor de doelman uit Heesch de bal uit het net wist te houden. Hier bleef het bij en de wedstrijd eindigde dan ook in 2-2.

Door deze puntendeling blijven beide ploegen de tweede plaats delen, met drie punten achterstand op koploper Woezik. Volgende week speelt Leones een uitwedstrijd tegen de amateurs van NEC in Nijmegen.