De heren van Lewabo werden in 2019 landskampioen.
De heren van Lewabo werden in 2019 landskampioen. Foto: Lewabo

Groots tennisevenement Lewabo

1 jun, 08:34 Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Met grote tribunes en een horeca- en kinderplein wordt het clubterrein van Lewabo van woensdag 8 tot en met zondag 12 juni omgetoverd tot een heus tenniscourt waarbij je je in een echt stadion waant. Alle dagen zijn vrij toegankelijk en iedereen is welkom.

Voor jong en oud zijn er tennisevents en met als klap op de vuurpijl op zaterdag de halve finales en op zondag de finale van de play-offs, waar toptennisclubs uit heel Nederland weer gaan strijden om de landstitel in de heren eredivisie. Lewabo zelf heeft zich afgelopen zondag ook gekwalificeerd voor de play-offs en is naast organisator ook deelnemer in het tennisveld.

Coach Bjorn Graven vertelt: ‘In 2019 heeft Lewabo de landstitel bij de heren eredivisie gewonnen, het hoogst haalbare op clubniveau in wedstrijdverband. In 2020 zouden wij daarom de play-offs mogen organiseren ware het niet dat corona roet in het eten gooide. Nu in 2022 mogen we dan eindelijk toch nog het tennisevenement voor het eerst organiseren. Dat is leuk, want dan heb je toptennis op je park. In overleg met Stichting Top Tennis Maas en Waal, om tennis te promoten in de regio, wilden wij het iets breder trekken, zodat de jeugd en senioren en de interne clubleden er ook plezier van kunnen hebben. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een uniek programma voor vijf dagen dat gratis toegankelijk is.
Maartje Bijl, trainster, kreeg samen met Denise Verbruggen, de organisatie van de woensdag in handen. Maartje Bijl vertelt: ‘Allereerst hebben we met Actief Maas en Waal en alle tennisverenigingen in West Maas en Waal gesproken over wat we hier samen aan willen bijdragen, om zoveel mogelijk jeugd te laten tennissen. Alle basisschoolleerlingen van groep 4 tot en met 8 hebben toen een tennisclinic gehad bij hun lokale tennisvereniging. Hierna kregen ze een brief mee naar huis of ze het leuk zouden vinden om mee te doen aan de schooltenniskampioenschappen. Inmiddels zitten we op 130 aanmeldingen. We hopen er een leuke en sportieve dag van te maken. De kinderen gaan veel wedstrijden spelen. Donderdag zal er ook nog een Mini-Maxi toernooi zijn, waarbij een lid met een familielid speelt.’
‘We willen dat tennis in Maas en Waal weer gaat leven en dat niet alleen Lewabo daar profijt van heeft, maar alle tennisverenigingen rondom ons en dat kan met dit tennisevenement’, aldus Bjorn en Maartje.

Programma
Voor het volledige programma, zie: www.lewabo.nl/programma. Adres: De Peel 10, Beneden-Leeuwen.

Digitale krant