Afbeelding
Foto: Marielle van den Bos

LEWABO viert 50-jarig jubileum

Sport

BENEDEN-LEEUWEN - Een aantal enthousiastelingen nam zo'n 50 jaar geleden een mooi initiatief. Op 22 augustus 1968 werd tennisvereniging LEWABO uit Beneden-Leeuwen officieel opgericht.

Nu 50 jaar later is LEWABO een begrip in de regio. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot een actieve sportieve, ambitieuze en gezellige tennis-ontmoetingsplaats voor jong en oud, voor recreatieve en prestatieve tennissers, voor beginners en gevorderden. Plezier, ontspanning, gezelligheid, leuke activiteiten en werken aan de conditie en het tennisspel staan altijd centraal. Met ongeveer 300 leden, waarvan zo'n 75 jeugdleden, biedt LEWABO alle tennissers genoeg faciliteiten om op hun eigen wijze en niveau te tennissen. LEWABO heeft een mooie accommodatie in het centrum van Beneden Leeuwen met – als enige in de regio – vijf gravelbanen en een moderne tennishal met drie mooie binnenbanen.

De week van 22 tot en met 26 augustus staat bij LEWABO in het teken van het vieren van het 50-jarig bestaan. Er is een gevarieerd programma met voor iedereen leuke activiteiten. Een kleine greep uit het programma: op woensdag 22 augustus is de grandioze openingsavond met een lezing door Jacco Eltingh en een veiling met mooie veilingkavels. Op vrijdag overdag is er voor de seniore tennissers vanuit de hele omgeving een gezellige tennisdag die wordt afgesloten met een Meezingfestijn. Op vrijdagavond volgt er voor iedereen een Gooische Bingo met mooie prijzen, die wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder. Op zaterdagmiddag is de receptie en 's avonds is de feestavond. Deze avond krijgt ook het karakter van een reünie; alle leden én oud-leden zijn van harte welkom. De feestweek wordt op zondag afgesloten met een familiedag waar aan het hele gezin wordt gedacht.

Op de website www.lewabo.nl is alle informatie over de vereniging én over het feestprogramma te vinden.