De spelers van Lewabo heren 1.
De spelers van Lewabo heren 1. Foto: John van Gelder

Tennisteam Lewabo naar play-offs

11 jun., 09:30 Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN/DOORWERTH - Komend weekend wordt op de prachtig gelegen tennisbanen van TV DUNO in Doorwerth gestreden om het Nederlands kampioenschap Eredivisie Heren. Hiervoor hebben de vier teams, die het hoogst in de competitie zijn geëindigd, zich geplaatst. Op zaterdag 16 juni worden de halve finales gespeeld, een dag later volgt de finale. Het herenteam van Tennisvereniging Lewabo uit Beneden-Leeuwen heeft zich voor de play-offs geplaatst en zal ook dit jaar een gooi naar de titel doen.

Coach van het team, Bjorn Graven, kan met zijn sterkste opstelling aantreden. Hij hoopt dit jaar niet alleen de finale te bereiken, maar deze ook winnend af te sluiten. Naast Lewabo doen de teams van TV DUNO, TOP Papendrecht en TC Nieuwerkerk mee.

Zes jaar geleden ontstond bij Graven het plan om een toptennisteam samen te stellen om Lewabo op de kaart te zetten in de regio Maas en Waal. Eén van de doelstellingen was om de jeugdige tennissers in de regio de gelegenheid te geven om te trainen en competitie te spelen met toptennissers. Deze doelstelling is inmiddels deels gehaald, maar Lewabo heeft nog altijd ruimte voor - sterke - jeugdspelers die verder willen groeien in hun tennisontwikkeling.

Graven zocht en vond een aantal tennissers die elkaar al sinds hun jeugdjaren kenden en die een goede onderlinge band hadden. Zo werd een start gemaakt met het toptennisteam. Twee jaar geleden kreeg dit team de kans om op het hoogste nationale niveau competitie te spelen: de Eredivisie. Vorig jaar werden de play-offs ook al gehaald, maar toen strandde Lewabo in de halve finale. Zoals gezegd, dit jaar wil Graven met zijn team de finale halen en winnen. Hij heeft daarvoor de beschikking over de volgende spelers: Thiemo de Bakker, Stefan Wauters, Stijn de Gier, Pedro Mol, Sander Gillé, Joran Vliegen, Remko de Rijke, Aloys van Baal en Vincent van den Honert.

De wedstrijden zijn vanaf 12.00 uur te zien aan de W.A. Scholtenlaan in Doorwerth. De toegang is gratis.

Digitale krant