Belangrijke overwinning DSZ 1 in de strijd om de tweede plaats

DSZ 1 - Overasseltse Boys 1

BOVEN-LEEUWEN - Op het veld stonden twee ploegen die het publiek goed wisten te vermaken. Zij maakte er een prachtige wedstrijd van met vele kansen voor beide doelen. Helaas had de scheidsrechter na de rust een zeer grote invloed op de wedstrijd. Vooral DSZ werd daardoor in de tweede helft enkele keren benadeelt maar wist de voorsprong van 2-1 tot het eind van de wedstrijd vast te houden. Twee ploegen die wilden voetballen maar die door de scheids werden teruggefloten.

Zoals gezegd golfde het spel op en neer. De eerste minuten waren voor DSZ waarna Overasseltse Boys het overnam en 2 uitstekende kansen kreeg waaronder een bal die van de lat terugspringt in het veld. DSZ krijgt in de competitie teveel doelpunten tegen maar nu Jesper van Cleef terug is als centrale verdediger komt er ervaring en rust die de ploeg zo hard nodig heeft in de achterhoede. Na 10 minuten kreeg DSZ de kans om op voorsprong te komen, helaas zag Roy Peters zijn schot gekeerd door de keeper. Na 23 minuten raakte een schot van Bram van Baren aan de andere kant de lat en ook hier stuit de bal net voor de doellijn terug het veld in. Een minuut later is het wel raak. Een afgeslagen corner wordt door Bram van Baren met links vanaf de 16 mtr geplaatst binnengeschoten. Een terechte 1-0 voorsprong op dat moment. Het restant van de eerste helft blijft boeien omdat beide teams de aanval blijven zoeken. DSZ is nog het dichts bij een grotere voorsprong. Ook heeft Overasseltse Boys nog een grote kans in de slotminuut met een vrije trap net buiten het strafschopgebied. De muur brengt redding en we gaan rusten met een kleine voorsprong voor DSZ.

De eerste kans na rust was er weer een voor DSZ. De keeper weet echter nog net een been tegen het schot van Laurens van Dreumel te zetten. De corner leverde hierna niets op. Na 54 minuten komt de gelijkmaker. Een aanvaller van Overasseltse Boys weet te profiteren van een slecht weggewerkte bal achterin bij DSZ. Hij kan ongehinderd van afstand de 1-1 inschieten. Meteen daarop hadden de gasten kans op een voorsprong maar Terrell van den Heuvel weet dit nu te voorkomen door de bal over het doel te slaan. De nieuwe voorsprong voor DSZ liet niet lang op zich wachten. Een prachtige aanval van de broers Maarten en Jasper van Dreumel werd door Jasper beheerst langs de keeper binnengeschoten. Een 2-1 voorsprong voor DSZ. Halverwege de tweede helft wordt een speler van Overrasselt met rood van het veld gestuurd na een overtreding op Maarten van Dreumel.

Deze wijziging had helaas een negatief effect op de wedstrijd. Overasseltse Boys wordt feller in de duels en dat komt het eerdere mooie spel niet ten goede. In deze fase van de wedstrijd fluit de scheidsrechter drie keer een correcte aanval van DSZ af voor vermeend buitenspel. Hiermee ontneemt hij enkele goede kansen voor de thuisploeg. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wordt Maarten van Dreumel door de keeper met een grove overtreding binnen het zestienmeter gebied hard onderuit gelopen. Met een zware blessure aan de schouder zou hij het veld moeten verlaten. Geen penalty en in de tumult erna geeft de scheidsrechter aan de verkeerde speler van DSZ een gele kaart voor commentaar op de leiding. Roy Peters krijgt hierdoor geheel ten onrechte zijn tweede gele kaart en kan het veld verlaten. Ook een tweede speler van Overasselt krijgt in de slotfase zijn tweede geel en kan eveneens vertrekken. Het blijft uiteindelijk 2-1 voor DSZ na het eindsignaal.