Logo demaasenwaler.nl
Foto: Niels Eggenhuizen

Beuningse Boys onderuit in derby

  Sport

Winssen - Op een koud Sportpark De Boshof stonden RODA'28 Winssen en Beuningse Boys tegen over elkaar voor de gemeentelijke derby in de 3e klasse D.

Beide teams beginnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd en er ontstaat al snel een leuke wedstrijd. Het spel golft op en neer en voor beide doelen is er een aantal kansen te zien. De thuisploeg RODA'28 weet bijna te profiteren van een mislukte uittrap van keeper Jimmy van Veen, maar gelukkig wordt de bal voor de lijn weggewerkt. Aan de andere kant is het Mick in den Bosch die dichtbij een doelpunt is, maar zijn schot gaat over het doel van Martijn Teeuwsen. Bijna gaat RODA;28 met een voorsprong de rust in, maar het is de lat die een mooie volley van Niek van Gemert van een doelpunt weerhoud.

In de tweede helft is er hetzelfde spelbeeld te zien als van de eerste helft. Beide teams zijn opzoek naar de voorsprong waardoor er over en weer kansen te zien zijn. De wedstrijd lijkt dan in 0-0 te eindigen, maar het is RODA'28 middenvelder Niek van Gemert die diep in blessuretijd een voorzet vanaf de rechterkant het beste op waarde schat en met een kopbal weet hij alsnog Boys keeper Jimmy van Veen te verschalken en zo De Boshof in extase te brengen.

Zo trekt RODA'28 dus aan het langste eind in deze eerste derby en gaat het Beuningse Boys voorbij in de stand. Zondag kan Beuningse Boys zich revancheren als er opnieuw een uitwedstrijd gespeeld wordt. Dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt op De Gelenberg tegen DIO'30. Ook weer een derby.

Door Niels Eggenhuizen

Meer berichten