DIO'30 wint met ruime cijfers van Arnhemse Boys

ARNHEM - DIO'30 heeft zich knap hersteld van twee ongelukkige nederlagen, waaronder een voor de beker, op rij door de uitwedstrijd tegen Arnhemse Boys met 5-0 te winnen.

Willem Vos moest geblesseerd toekijken en voor hem startte Nick Schierboom in de basis. Verder waren er geen wijzigingen in de begin opstelling ten opzichte van de competitie wedstrijd tegen Havo. DIO'30 kwam al vrij snel op voorsprong. Een voorzet van Jesper Kaaks belandde op de verre paal en viel zo in het doel, 0-1. Daarna bleef DIO'30 doorgaan met aanvallen maar waren er ook wat kansen voor de thuisploeg. Een kopbal uit een corner ging over en een schot van afstand van Germaine Lenting ging ook over het doel. Na een goed opgezette aanval die begin bij Luc Verhoeven kwam DIO'30 na 18 minuten voetballen op 0-2. In het strafschopgebeid was het Jesper Kaaks die de bal klaar kon leggen voor Dadier Casal. Die bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in het doel. Een minuut later was doelman Nick Wiggers net op tijd om op de bal te duiken voordat Jesper Kaaks de bal in een leeg doel kon schieten. DIO'30 bleef het doel van de tegenstander bestoken met goede aanvallen via Dadier Casal, Dani Bloemberg en Jesper Kaaks. Na een goed half uur wist de Arnhemse doelman een schot van Dadier Casal te keren en was daarna net op tijd weer bij de bal voor de rebound van Bryan Croonen.

DIO'30 bleef de aanval zoeken en was het gevaarlijkst maar in de slotfase van de eerste helft kwam het een aantal malen goed weg door goed ingrijpen van Dennis Amati. De doelman van DIO'30 kon een schot in de hoek van Mike Hieltjes pakken en stopte in de extra tijd een strafschop. Dat laatste was gerechtigheid want de rede voor de strafschop was lachwekkend. Glenn Dibbets speelde op correcte wijze de bal waarna de tegenstander op de bal ging staan. Dit leverde de verdediger van DIO'30 ook nog eens geel op. Ook net na rust was er een grote kans voor Arnhemse Boys om terug in de wedstrijd te komen. Een schot van Germaine Lenting kwam via de lat het veld weer in en kon vervolgens worden weggewerkt. Even later probeerde Germaine Lenting het nog van afstand maar dit schot ging over het doel. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft had DIO'30 de wedstrijd definitief moeten beslissen. Een voorzet van Dadier Casal werd voor het doel naast geschoten door Luc Verhoeven. De kansen voor DIO'30 bleven komen al werden er een aantal onterecht afgevlagd wegens buitenspel. Die werden helaas allen overgenomen door de scheidsrechter die toch wat vreemde beslissingen nam en niet goed optrad tegen de vaak stevige tackles van de thuisploeg gericht op de benen van de DIO'30 spelers. Bryan Croonen probeerde het nog met een schot uit de draai, maar zijn poging ging over het doel. Aan de andere kant werd er eerst naast gekopt en even later werd een vrije trap van Ludwig van Hartemink knap gekeerd door Dennis Amati.

Na een uur voetballen de eerste wissel aan de kant van DIO'30. Linksback Jesper Kaaks werd vervangen door Frenky Ariens die rechtsback ging spelen. Nick Schierboom wisselde daardoor van kant. Dadier Casal zag eerst nog een doelpoging net over gaan maar een minuut later wist hij toch het net te vinden. Een perfecte pass van Paul Frenken was precies op maat en oog in oog met doelman Nick Wiggers maakte de aanvaller van DIO'30 geen fout en schoot beheerst de 3-0 in de verre hoek. Daarna zette de thuisploeg toch weer even aan en gaf zich nog niet gewonnen. Een vrije trap van Ludwig Hartemink ging naast maar verder was het niet gevaarlijk. In de slotfase werd er nog 2 maal gewisseld aan de kant van DIO'30. Eerst kwam Lars van Mill in het veld voor Niels Goertz en bij de laatste wissel kwam Giovanni Leidelmeyer in het veld voor Dani Bloemberg. Tussendoor zorgde Dadier Casal nog voor gevaar maar na een goede actie ging zijn schot naast. De score liep toch nog verder op door 2 doelpunten in 2 minuten. De 4-0 werd gescoord door Joram Pijl die alert was nadat de bal voor zijn voet viel nadat Nick Wiggers eerst nog een schort van Lars van Mill wist te keren. De laatste treffer van de middag werd gescoord door Paul Frenken uit een strafschop nadat Dadier Casal binnen de 16 meter ten val werd gebracht. De aanvoerder van DIO'30 die een goede wedstrijd speelde op het middenveld schoot de bal rustig in het doel. DIO'30 had vooraf nog kans op het winnen van de eerste periode. Dan moest het onderlinge duel tussen Havo en Blauw Wit eindigen in een gelijkspel en moest DIO'30 met 5 doelpunten verschil winnen.

Dat laatste was dus wel het geval maar helaas wist Havo met 3-0 te winnen waardoor de ploeg uit Haalderen ook winnaar is geworden van de periodetitel. DIO'30 is wel opgeschoven naar de tweede plaats en is Blauw Wit gepasseerd. Volgende week zondag staat de streekderby tegen Beuningse Boys op het programma. De ploeg uit Beuningen boekt wisselende resultaten en is in de onderste regionen van de ranglijst terug te vinden. Het verloor vandaag van Roda'28 dus zal zeker uit zijn op eerherstel. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.