Roda'28 wint in blessuretijd de gemeentelijke derby van Beuningse Boys

WINSSEN - Zondag 18 november is op de Boshof de derby tegen Beuningse Boys gespeeld. De laatste competitie derby tussen Roda'28 een BB was in de zomer van 1999 toen Roda'28 in Beuningen het kampioenschap bij Beuningen ophaalde en promoveerde naar de 4e klasse.

Er was zondag veel publiek op deze wedstrijd afgekomen en met een koud herfst zonnetje was het voetbaltechnisch gezien geen mooie wedstrijd, maar er was bij beide teams wel een hoge arbeidsethos, beide teams willen winnen en door het veel druk zetten op elkaars verdediging werd de bal vaak te snel naar voren gespeeld.

In de 19e minuut trapt Roda'28 keeper Martijn Teuwsen de bal naar Daan Willems ter hoogte van de middenlijn, die speelt direct door op de sprintende Pim Tromp en die schiet vanuit een zeer moeilijke hoek de bal op doel, maar deze gaat net over. Ook Beuningse Boys kan enkele kansjes afdwingen, maar de Roda'28 defensie staat wederom haar mannetje en incasseert geen tegendoelpunt. Halverwege de 1e helft trapt de keeper van BB een bal wat ongelukkig weg, Pim kan de bal net niet onder controle brengen en schiet ook iets te gehaast om in het bijna lege doel te scoren, de BB verdedigers hielpen hun keeper goed door veel druk te zetten op Pim. In de 44e minuut neemt Marijn van Kraaij een corner, deze valt ter hoogte van de 16 meter bij de 2e paal, Niek van Gemert neemt de bal direct op zijn slof en tot geluk van de BB doelman Jimmy van Veen raakt deze bal de bovenkant van de lat. Met een 0 – 0 ruststand gaan beide teams naar de thee.

In verband met een opspelende blessure kan Lenn Janssen niet verder en Stijn Gradussen vervangt hem bij het begin van de 2e helft. Direct na rust neemt Niek van Gemert een vrije trap, legt deze goed in het BB strafschopgebied neer en Roda'28 verdediger Jim Peters beroert de bal met zijn kruin, maar helaas buiten bereik van de BB keeper gaat deze via de buitenkant paal over de achterlijn. Gaandeweg de wedstrijd zijn er fases dat Roda'28 duidelijk sterker is, maar er zijn ook momenten dat Beuningse Boys het nodige afdwingt. Het tempo blijft hoog en met name Pim Tromp kreeg extra aandacht van de BB verdedigers, bijna constant stonden er twee mensen bij hem, waardoor het voor hem een zware wedstrijd was. In de 85e minuut had Martijn Teuwsen een voortreffelijke redding nodig om te voorkomen dat BB spits Glenn Muller zou scoren, maar hij deed dit bekwaam.

In de blessuretijd komt over rechts middenvelder Marijn van Kraaij op zetten, vlak voor de achterlijn maakt hij een schijn beweging, waardoor hij net voldoende ruimte creëert om een voorzet te geven. Middenvelder Niek van Gemert is goed meegelopen en kan vanaf ongeveer 4 meter de bal in het doel koppen en heeft Roda'28 een voorsprong te pakken. De Roda'28 supporters waren in extase om zo in de slotfase de overwinning weg te kapen, maar in andere wedstrijden hebben we in slotfases de wedstrijd ook wel eens weggegeven. Met een gelijkspel had iedereen wel kunnen leven, maar een overwinning in een derby smaakt altijd goed. Vrijwel direct na de aftrap fluit de goed leidende scheidsrechter Mike Blok voor het einde van de wedstrijd.

Aanstaande zondag 25 november staat de uitwedstrijd naar Groesbeek op het programma, waar om 14.00 uur gespeeld wordt tegen Rood Wit.