Patrick Huisman.
Patrick Huisman. Foto: GER LOEFFEN

Lientje

Column Column Babbels

Laat ik het daags na de verkiezingen maar gewoon zeggen: Nee, BBB-kiezer, u heeft geen gelijk. Al snap ik dat u denkt van wel. Dit komt deels omdat journalisten hun werk als het aankomt op de BoerBurgerBeweging belabberd hebben gedaan de afgelopen tijd.

De partij is in iedere provincie de grootste en ook in deze regio zijn we massaal gevallen voor die lekker authentieke uitstraling van Caroline ‘gewoon normaal doen’ van der Plas.

Het was dankzij de media ook lastig om Caroline te missen. Ze mocht zo vaak op komen draven op radio en tv dat zappen zinloos was.
Dat ze de laatste weken niet één kritische vraag kreeg hielp eveneens om haar op het schild te hijsen. Een stem voor Caroline is een stem tegen de gevestigde orde!

Het heeft ook in deze regio gewerkt. In West Maas en Waal stemde zelfs meer dan een derde van de inwoners BBB, mogelijk door het ‘Ans Mol Effect’, aangezien ze lijstduwer is. Wel leuk dat zij als wethouder voor ruimtelijk ordening straks mag uitleggen dat er geen huizen meer bijkomen omdat haar partij aan geen enkele oplossing wil meewerken.

Geen huizen? Nee. Maar dat heeft u helemaal gemist. Ook dat komt door de (landelijke) media die nu pas het BBB-verkiezingsprogramma echt goed gelezen hebben en aan de bel trekken. Een BBB-stem blijkt ook een proteststem tegen vooruitgang en (dier)welzijn.
Alle plannen om iets te doen aan de rap verslechterende natuur of de stikstofcrisis kunnen in de ijskast. En we zwijgen maar over een beter bestaan voor de pakweg 125 miljoen varkens, kippen, koeien en ander vleesvee op Nederlandse bodem.

Het gros van de BBB-stemmers is vijftigplus, een groep die alles graag bij het oude houdt. Hierdoor zou je haast denken dat de partijnaam een afkorting is voor ‘Belazerde Boze Babyboomers’. Na mij de zondvloed? Moet lukken met het BBB-klimaatbeleid!

Door Patrick Huisman