Patrick Huisman.
Patrick Huisman. Foto: GER LOEFFEN

Provinciaal

Column Column Babbels Column Babbels

Kijkt u ook al zo uit naar de Provinciale Staten verkiezingen? Het is nu al spannend wat er uit de stembus komt rollen, wie op de 55 zetels mogen plaatsnemen en… Oh, u had geen idee dat er verkiezingen aankwamen? Pro-vin-ciale Staten. Ja, die doen we ook nog steeds. Op woensdag 15 maart. Klopt, dat duurt ook nog wel even.

Het gebrek aan interesse valt ergens wel te snappen: er doen al jaren bitter weinig kandidaten uit Maas en Waal mee. En da’s best een bedenkelijke zaak. Natuurlijk bekommert een Provinciale Statenlid zich om de hele provincie, maar het kan nooit kwaad als er wat meer mensen tussen zitten die weten wat er speelt in dit gekkige gebiedje tussen het vele water in.
Ditmaal zijn er wederom een handjevol plaatselijke politici die een gooi doen. Beunings raadslid Karin van den Heuvel staat op de negende plek van haar partij, met een beetje fantasie maakt ze nog kans op het pluche ook.

Maar wat maakt deze VVD’er dan geschikt? Wel, in haar eigen woorden: ‘Ik sport in Druten en heb een jaar op een camping in Appeltern gestaan.’ Kortom, ze komt weleens buiten haar gemeente. Wat haar ideeën voor Gelderland zijn? Geen idee.

Thomas Steenkamp uit West Maas en Waal staat voor het CDA op plek 12. Onder het huidige politieke gesternte doet hij op die positie voor spek en bonen mee, de burgemeesterszoon is alleen met een bak voorkeursstemmen verkiesbaar.

Maar daar gaat het Thomas niet om. Hij wil vooral lekker campagne voeren voor zijn club. Toch gek, je wilt jezelf als jongere toch inzetten voor partijen die nog wél toekomst hebben?

De West Maas en Waalse wethouder Ans Mol bungelt tot slot onderaan de lijst van de Boer Burger Beweging. Ze is met trots lijstduwer omdat de partij ‘met beide poten in de klei staat’. Je zou verwachten dat uitgerekend Ans na het granulietdossier ’t verschil zou weten tussen klei en drijfzand.

Door Patrick Huisman