Harry van Deelen ondersteunt senioren tijdens de tweewekelijkse Digi Inloop in de Hof.
Harry van Deelen ondersteunt senioren tijdens de tweewekelijkse Digi Inloop in de Hof.

Cursus Digisterker: werken met de e-overheid

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Op maandag 19 september start in bibliotheek Beneden-Leeuwen de gratis cursus Digisterker, waar deelnemers leren gebruik te maken van digitale overheidsdiensten.

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. In vier bijeenkomsten leren deelnemers handige informatie te vinden en aanvragen te doen bij bijvoorbeeld de gemeente West Maas en Waal of een DigiD aanvragen. Ook krijgen de deelnemers te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van de AOW. De cursus is voor inwoners van de gemeente West Maas en Waal, die al met internet kunnen omgaan. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen.

Kies uit onderstaande cursusreeksen:
Maandag 19, 26 september, 3 en 10 oktober van 14.30 - 16.30 uur
Woensdag 9, 16, 23 en 30 november van 14.30 - 16.30 uur

De cursus vindt plaats bij bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA de Rosmolen, Leliestraat 19 in Beneden-Leeuwen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden: van tevoren aanmelden is zeer gewenst. Dit kan aan de balie van de bibliotheek, door mailen naar activiteiten@bibliotheekrivierenland.nl Of via onze website www.bibliotheekrivierenland.nl