Jesper Hesseling
Jesper Hesseling Foto: Eigen foto

Een kijkje in de platenkast van Jesper Hesseling

Mens Platenkast

Meester Jesper, zoals velen hem kennen, wordt geboren in 1984 in Nijmegen. Vanaf zijn vierde woont hij in Beuningen. De liefde voor muziek zit er al vroeg in. Rond zijn vijfde/zesde jaar begint hij muziek van de radio op te nemen op cassettebandjes. Met een microfoon zorgt hij voor een eigen aankondiging. 

De eerste muziek die hij koopt is van de groep Ace of Base. Rond groep 7 en 8 gaat hij helemaal voor de happy hardcore van bijvoorbeeld The Party Animals. Eenmaal op de middelbare school valt hij voor de rapmuziek van Tupac Shakur en Eminem. Diens controversiële muziek vindt hij als puber helemaal fantastisch. 



Op de havo (’ze zullen mij vast een vervelende puber hebben gevonden’) besluit hij dat het allemaal serieuzer moet worden. Commerciële economie lijkt zijn studie te worden. Een paar weken voordat zijn studie begint, schrijft hij zich echter in voor de pabo. Onderwijzer is zijn vak, zo zal later blijken. Op zijn 21ste start zijn vaste baan in Winssen op de Wegwijzer. Nu, zeventien jaar verder, is hij de langst zittende van het onderwijsteam.

Meester Jesper startte zeven jaar geleden een eigen lijst op Spotify

Zeven jaar geleden begint hij als muziekliefhebber een eigen lijst op Spotify. Het aantal volgers groeit en groeit en loopt ‘op een prettige manier’ uit de hand. De lijst van Meester Jesper krijg aandacht in nationale kranten, bij het Jeugdjournaal, RTL Boulevard en diverse radiozenders. Van het een komt het ander. Kinderen op school wijzen hem op TikTok en samen met hen begint hij filmpjes te maken om te laten zien hoe leuk het onderwijs kan zijn. Meester Jesper wordt daarnaast massaal gevolgd op Instagram en YouTube. Hij is inmiddels ook actief geworden als schrijver. In deze weken verschijnt zijn tweede boek De TikTok-battle. 

Drie dagen in de week is hij actief op school (zijn eerste passie), twee dagen besteed hij aan de sociale media (zijn tweede passie). Jesper, getrouwd en vader van twee dochters geniet van dit ‘dubbelleven’. Het is de ideale combi. Mooi vindt hij het ook om te beleven dat de kinderen op school hem ook zien als hun onderwijzer, die ook soms streng of berispend moet zijn, terwijl er aan de andere kant het ‘filmpjes-gebeuren’ is.

Door René den Biesen