Een mooie donatie soepblikken aan de Voedselbank.
Een mooie donatie soepblikken aan de Voedselbank. Foto: Musicalproductie Maas en Waal

Musicalproductie Maas en Waal doneert aan voedselbank Druten

Mens

DRUTEN - Stichting Musical Productie Maas en Waal heeft tijdens het Dickens Festijn in Druten op zondag 11 december het initiatief opgepakt om haar optreden te koppelen aan een goed doel en dat werd de Voedselbank gemeente Druten. 

De stichting heeft zich als doel gesteld maatschappelijke betrokkenheid te vergroten door middel van theater. Door een groep van circa twintig oud-spelers uit de laatste voorstelling ‘de Grimas achter de kamerjas’, heeft zij tijdens het Dickens Festijn, geheel in stijl van Dickens, een zelfgeschreven scène gespeeld waar de Voedselbank een prominente rol in kreeg. Met de opbrengst uit alle spontane giften tijdens de optredens en een extra sponsering van Plus Lenssen heeft de stichting afgelopen week een leuke donatie aan blikken soep kunnen doneren.

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de afnemers van voedsel te kunnen voorzien, werkt de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgt men er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Informatie
Meer informatie over Stichting Musical Productie Maas en Waal staat op www.musicalmaasenwaal.nl. Kent u iemand in uw omgeving die mogelijk in aanmerking komt voor ondersteuning door de Voedselbank en bent u in staat om dit bij die persoon bespreekbaar te maken? Mail dan naar de Voedselbank via info@voedselbankdruten.nl. 

Meer informatie over de Voedselbank gemeente Druten staat op de website: www.voedselbankdruten.nl.