Afbeelding
Foto: IKC De Kubus

Toelatingsbeleid basisscholen gemeente Druten

Algemeen

DRUTEN - Voor basisscholen binnen de gemeente Druten gaat een toelatingsbeleid gelden. Reden hiervoor is dat een aantal basisscholen van Groeisaam tegen de grenzen van de beschikbare ruimte in hun schoolgebouwen aanloopt. 

Een onbeperkte groei van een school is niet wenselijk omdat dit ten koste kan gaan van de onderwijskwaliteit en het welbevinden van de kinderen, laat Groeisaam weten. ‘We willen graag toe naar een betere verdeling van de leerlingen over de verschillende scholen in de gemeente Druten, zodat we goed onderwijs kunnen blijven verzorgen voor elk kind. Dit betekent dat we keuzes moeten maken bij het plaatsen van leerlingen op de verschillende scholen in de gemeente Druten. Hiervoor is een toelatingsbeleid ontwikkeld.’ Samen met Gemeente Druten en de medezeggenschapsraden van de scholen is overeenstemming bereikt over het toelatingsbeleid. Dit beleid geldt voor de volgende scholen: De Kubus, De Appelhof, ’t Geerke, ’t Klòsterhûfke, St. Victorschool en De Octopus.

In het toelatingsbeleid staan de uitgangspunten geformuleerd voor aanmelding en plaatsing van de kinderen op een van deze scholen. Groeisaam vraagt ouders met een kind dat in schooljaar 2024/2025 4 jaar wordt zich te oriënteren op hun schoolkeuze en deze keuze uiterlijk 17 mei 2024 te maken. De betreffende ouders uit de gemeente Druten ontvangen hierover ook een brief. Zij worden tevens uitgenodigd voor de open dagen op 22 en 24 april. Meer informatie, zie de website.