Eerdere editie schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal.
Eerdere editie schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal. Foto: John van Gelder

Schoolzwemkampioenschappen Maas en Waal 2023

Algemeen

DREUMEL - Openluchtzwembad De Zeven Morgen is zaterdag 24 juni het toneel van de Maas & Waalse Schoolzwemkampioenschappen. Dertien basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal verschijnen aan de start. 

Leerlingen van de groepen 4 tot en met 6 strijden deze dag om de felbegeerde ‘Meester van Teeffelen-bokaal’. Ruim zeventig leerlingen gaan hun uiterste best doen om dit voor elkaar te krijgen. 

Kennismaking
Het kampioenschap wordt georganiseerd door zwembad De Zeven Morgen en zwemvereniging De Gelenberg uit Druten in samenwerking met Actief Maas en Waal. Het belooft een fantastische dag te worden, waar op een leuke en laagdrempelige wijze kennis wordt gemaakt met de zwemsport.
De kinderen zwemmen komende zaterdag allemaal meerdere keren, individueel en eenmaal in groepsverband. De groepsactiviteit heeft een ludiek karakter.

Training
De afgelopen weken hebben de leerlingen zich voorbereid op hun zwemwedstrijden. In zwembad De Gelenberg hebben ze vorig weekend, onder leiding van zwemtrainers, geoefend op zwemvaardigheden die tijdens de kampioenschappen ingezet kunnen worden. Het oefenen van de estafette is altijd een vast onderdeel van de training. Zo zijn zij helemaal klaar voor de echte kampioenschappen.

Wedstrijden
De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Publiek is van harte welkom om de leerlingen aan te moedigen. Om 12.15 uur wordt de school met de snelste tijd bekendgemaakt. De ‘Meester van Teeffelen-bokaal’ wordt uitgereikt door wethouder van West Maas en Waal Rob Reuvers en wethouder Gérard de Wildt van de gemeente Druten.