Een eerder duel tussen DIO'30 en VVG’25.
Een eerder duel tussen DIO'30 en VVG’25. Foto: Twan van der Zandt

Zuur verlies voor DIO’30 in Gaanderen

Sport

GAANDEREN - De Drutenaren hebben de opgaande lijn van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven. Weliswaar is de 3-0 een duidelijke uitslag, maar gezien het wedstrijdbeeld was deze nederlaag toch niet nodig. 

De Drutenaren kenden ten opzichte van de wedstrijd vorige week een drietal mutaties. Francis Nijhof startte op een centrale positie in de verdediging en de jeugdige Nathan Zaaier deed dat als rechterverdediger. Wegens werkzaamheden was Dani Bloemberg niet direct vanaf het begin beschikbaar. Op zijn plaats speelde Fahim Awad.

Rommelige aanvangsfase
De wedstrijd had voor beide teams een rommelige aanvangsfase. Er werd slordig gespeeld en er ging vooral verdedigend in de passing nogal wat mis. VVG’25 hanteerde ook nog eens de botte bijl. De gele kaart na een grove overtreding op Bram Oosterbroek in de 12e minuut was dan ook meer dan terecht. In de 15e minuut kropen de Drutenaren door het oog van de naald toen een kopbal van de VVG’25-spits op de doellat belandde. Het spelbeeld bleef kwalitatief onder de maat. Het was VVG’25 dat in de 36e minuut de score wist te openen uit (weer) een standaardsituatie. Zonder dat de verdediging ingreep was het de VVG’25-aanvaller die na een vrije trap op de rand van de 16 ongehinderd de 1-0 maakte. Dit was ook de ruststand.

Rode kaart
Met het inbrengen van aanvaller Dani Bloemberg voor Francis Nijhof na de rust werden de aanvallende intenties van de Drutenaren opgevoerd. De druk op het VVG’25 doel nam toe, helaas zonder gunstig resultaat. De DIO’30 verdediging moest alert blijven voor de VVG’25-uitvallen. Breekpunt in de wedstrijd was de 65e minuut toen Tobias Vonk een VVG’25-aanvaller blokkeerde en met rood kon vertrekken. Een te zware straf van scheidsrechter Lammers, geel had ook kunnen volstaan. De Drutenaren bleven aanvallen en hadden de pech dat in de 69e minuut een inzet door een VVG’25-verdediger op de doellijn werd gekeerd.

Al counterend wist VVG’25 in dezelfde minuut de stand op 2-0 te brengen. De 3-0 in de 75e minuut was een weggever van de jonge Nathan Zaaier, waarvan de VVG’25-spits dankbaar gebruik maakte. Trainer Bas Hendriks probeerde in de 80e minuut met het inbrengen van Julian de Bie en Giovanni Leidelmeyer het tij te keren, maar dit bracht niet het gewenste resultaat. De 3-0 stand bleef tot het einde ongewijzigd.

Zure nederlaag
Een zure nederlaag deze middag. Kwalitatief deden de Drutenaren niet onder voor de thuisploeg uit Gaanderen. Individuele fouten werden echter genadeloos afgestraft waardoor het team achter de feiten aan bleef lopen. Volgende week zondag 26 november in een thuisduel een nieuwe kans tegen mede-laagvlieger DCS uit Zevenaar. Een overwinning is noodzakelijk, anders blijft men in de onderste regionen bivakkeren.