Afbeelding
Foto: Operatie Steenbreek

Workshop Levende tuin maak je zelf

16 okt., 14:07 Algemeen

BEUNINGEN - Het Dijkmagazijn organiseert maandag 17 oktober, samen met Groei en Bloei afdeling Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal, de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. 

De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 1,5 uur voor iedereen met weinig tot enige tuinervaring. Vergroenen kan al op een eenvoudige manier door kleine hoekjes aan te passen. Met de juiste plantkeuze hoeft dat niet veel onderhoudswerk op te leveren. Op een schets van uw tuin onderzoekt u de mogelijkheden. Er worden voorbeelden aangeleverd wat er mogelijk is, en als er een keuze gemaakt is, krijgt u tips hoe u het kunt uitvoeren. Om de aanpassingen succesvol te maken krijgen deelnemers advies over succesvolle planten. En om meteen te starten krijgt iedere deelnemer een vlinderstruik en krokusbollen. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin. 

Een groene tuin is prettiger om in te zitten: groen geeft rust en beperkt hittestress. Dat maakt het mogelijk om ook bij erg warm weer van uw tuin te genieten. Ook kleine aanpassingen zijn van belang voor de natuur. Een paar stoeptegels vervangen door groen lokt al hommels en vlinders. Leuk om naar te kijken, en voor kinderen een extra reden om in de tuin beestjes te gaan zoeken.

De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is onderdeel van de Operatie Steenbreek Beuningen. De workshop wordt gegeven bij Het Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen, en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Digitale krant