Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Gratis vlinderstruiken voor groene tuinen

Algemeen

BEUNINGEN - Operatie Steenbreek Beuningen deelt 100 vlinderstruiken uit. Inwoners van gemeente Beuningen kunnen zich aanmelden voor een gratis exemplaar. De vlinderstruik is makkelijk op te snoeien tot een boompje en daarmee ideaal voor kleine tuinen. Het zorgt voor schaduw en het geeft volop bloemen die vlinders aantrekken.

Vlinderstruiken kunnen goed tegen droogte en hitte. Het zijn gemakkelijke planten die amper zorg nodig hebben. Ze zorgen zelfs in geveltuintjes volop voor groen, zonder klimrekken of andere bevestiging. Door hun schaduw warmt een gevel minder snel op in de hete zon.

Met Operatie Steenbreek Beuningen stimuleren gemeente Beuningen en Het Dijkmagazijn inwoners om hun woonomgeving groener te maken. Dat kan gaan van het aanbrengen van kleine veranderingen in de tuin tot aan samen met de buren de straat vergroenen. Een groene leefomgeving woont prettiger: het voorkomt hittestress en zorgt bij hoosbuien voor minder wateroverlast. Daarnaast trekt groen vogels en andere dieren aan.

Gratis vlinderstruiken, aanmelden voor een gratis vlinderstruik www.dijkmagazijnbeuningen.nl/steenbreek/. ophaaldagen van de vlinderstruik met plant- en snoei instructie zijn woensdag 19 okt, 9.00-12.00 en vrijdag 21 okt van 9.00-16.00 uur bij Het Dijkmagazijn, Dijk 41, Beuningen.