Bezwaren afgewezen: Bewoners Groene Heuvels moeten weg

Algemeen

BEUNINGEN - In de eerste vier gevallen die de gemeente behandelt, waarin bewoners van de Groene Heuvels bezwaar aantekenen tegen het verbod om er permanent te wonen, haalden ze allemaal bakzeil. Eén bewoner krijgt wel zes maanden langer de tijd om een andere woning te vinden. Dat blijkt uit de eerste dossiers die deels zijn openbaar gemaakt door de gemeente.

Uit de stukken blijkt dat één bewoonster is ingeschreven bij Huurexpert en op die manier een woning probeert te vinden. Dat vindt de gemeente op zichzelf onvoldoende, volgens het college kan ze daar voldoende woningen vinden binnen een straal van 30 kilometer. Zij is wel de enige bewoonster die nog een half jaar langer krijgt om een andere woning te vinden, dit vanwege 'persoonlijke omstandigheden'. In drie andere zaken verandert er niets voor de bewoners of eigenaren van de woningen. Ook de hoogte van de dwangsom wordt ondanks discussie in stand gelaten. De gemeente vindt dat er voldoende financiële prikkel moet uitgaan van de dwangsom. Deze staat op 10.000 euro.

Maandagavond besteedde het programma Radar van Avrotros aandacht aan de problemen op de Groene Heuvels. Daar bleek nogmaals dat de gemeente Beuningen niet van plan is het beleid te wijzigen.