Bronzen Stemmen storten zich op Oost-Europa

Algemeen

BEUNINGEN - Regionaal Senioren Mannenkoor 'De Bronzen Stemmen' zingt sinds 1 januari 2019 onder de leiding van Maarten-Jan Dongelmans. Deze alom bekende dirigent heeft op zijn eigen wijze het koor nieuw elan ingeblazen met onder andere een uitbreiding van het repertoire.

Het voorheen aloude, min of meer oubollige, repertoire voor mannenkoor is uitgebreid met film- en musicalmuziek. Het bestaande repertoire is niet afgezworen maar ondergaat een onderhoudsbeurt. De fouten en gebreken die er door de jaren zijn ingeslopen worden door Maarten-Jan rigoureus maar wel doorspekt met de nodige humor aangepakt. Hij weet serieus repeteren en humor te mengen tot een mix die de repetities leuk en gezellig maken. Het niveau van het ingestudeerde blijft echter het belangrijkste. Dit kwam tijdens het concert in november 2019 duidelijk aan het licht.

Op dit moment wordt vlijtig gewerkt aan het volgende concert. Het wordt een uitvoering van Slavisch-Byzantijnse muziek en liederen van de Balkan. Oost-Europees dus en zeer geschikt voor mannenkoor. Er wordt stevig gerepeteerd op een gezellige en ontspannen manier.

De Bronzen Stemmen kunnen een opkikker, in de vorm van nieuwe leden, goed gebruiken. Zit u thuis te bedenken wat u zou kunnen doen om de tijd te doden of bent u al zanger geweest in een (niet meer) bestaand koor, kom eens langs op de repetitie in De Lèghe Polder in Beuningen op de dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. En u hoeft echt geen noot te kunnen lezen. Voor meer informatie kunt u bellen met voorzitter Henk Grisel 024-6772206.

www.debronzenstemmen.nl