Het is nog onzeker of basisschool De Dromedaris een nieuw pand krijgt.
Het is nog onzeker of basisschool De Dromedaris een nieuw pand krijgt. Foto: GER LOEFFEN

Gemeente heeft voldoende plannen voor 2020 in Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Ondanks het herstel van de financiële positie van de gemeente Beuningen is er niet veel geld voor nieuw beleid. Toch heeft het college van B&W nu al een aantal plannen voor 2020 gepresenteerd. 

Zo wil het college 30.000 euro besteden aan een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuw zwembad. Ondertussen is het de bedoeling om vanaf 2020 nog eenmaal door te gaan met de huidige exploitant van het zwembad voor vijf jaar.

De wijken Vording II en Vording III in Ewijk hebben nodig een opknapbeurt nodig. Het gaat dan om vervanging van groen en waterberging.
De oude Reekstraat ten zuiden van de Wolfsbossingel heeft een opknapbeurt nodig als het gaat om de wegverharding en de afvoer van water. Dat gaat waarschijnlijk rond de 200.000 euro kosten. Hoe het verder zal gaan met eventuele nieuwbouw van basisschool de Dromedaris blijft onduidelijk. Er was eerder een bedrag van drie miljoen euro voor gereserveerd, maar dat blijkt nu al niet voldoende te zijn. In het najaar komt er een huisvestingsplan dat over alle scholen in de gemeente Beuningen gaat. Dan wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over wat er met de Dromedaris gaat gebeuren. De gemeente start ook in 2020 met een 'participatief proces met inwoners en ondernemers over het versterken van de centrumfunctie in Ewijk'. Het doel is daarbij te komen tot een plan om het centrum van het dorp te versterken. Opvallend is dat er in 2010 een klankbordgroep is ingesteld die destijds al een structuurvisie heeft ontwikkeld voor Ewijk. Volgens het college van B&W wordt dat plan wel betrokken bij het nieuwe project.

Door Patrick Huisman