Logo demaasenwaler.nl
Eén van de CMV teams van Hurry Up.
Eén van de CMV teams van Hurry Up. (Foto: Ria Brouns)

Buitentoernooi in nieuw jasje

  Verenigingen

in deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat volleybalvereniging Hurry Up uit Hernen.


Hurry Up is op 8 december 1957 opgericht door vier Herrenaren. Tegenwoordig komen de meeste leden nog steeds uit Hernen, enkelen wonen in de omgeving. De vereniging telt ruim 50 leden, voornamelijk senioren. Zij spelen in de Maas & Waal recreanten competitie.

Jeugd

Voor de jeugd zijn er momenteel twee initiatieven: Circulatie Mini Volleybal (CMV) en smashbal. Circulatie Mini Volleybal wordt gespeeld door kinderen tot twaalf jaar. Zij trainen op maandagavond en spelen eens per maand competitie. Bij CMV staat constant bewegen en veel van plaats wisselen centraal. Op deze manier krijgen de spelers de basistechnieken van volleybal onder de knie. Deze groep start bij de beginselen (niveau 1) totdat ze het complete volleybalspel beheersen (niveau 6).
Sinds een paar jaar biedt Hurry Up ook smashbal aan. Deze spelvariant is ingevoerd om jongens te interesseren voor de sport. Bij smashbal is er meer actie en gaat het spel sneller, wat het voor hen aantrekkelijker maakt. Het belangrijkste bij dit spel is het smashen, het krachtig slaan van de bal over het net in de richting van de vloer bij de tegenpartij. Voorheen was er een groep smashballers bij de senioren, nu speelt alleen de jeugd deze variant nog. Zij doen dit op zaterdagochtend.
Hurry Up organiseert jaarlijks twee toernooien: het Nieuwjaarstoernooi in januari en het Ietie Bijl toernooi in mei. Voor het eerst sinds vier jaar wordt er weer een openbaar toernooi gespeeld: het Hurry Up Buitentoernooi. Dit concept wordt nu in een nieuw jasje gestoken. Vrienden, familie en buren nemen het op 2 juni in teams tegen elkaar op.
Nieuwe leden zijn altijd welkom bij de vereniging en kunnen drie keer kosteloos meetrainen om te kijken of volleybal bij hen past. De trainingen vinden plaats in dorpshuis de Mijlpaal in Hernen. De dames trainen op maandagavond, op dinsdagavond trainen de heren 1 en op donderdagavond de heren 2. Meer informatie: www.hurryuphernen.nl.

Door Femke Pierlo

Meer berichten