Het bestuur van de vereniging.
Het bestuur van de vereniging. Foto: KBO Druten

Seniorenvereniging slaat vleugels uit

Algemeen

DRUTEN - De seniorenvereniging Druten, onderdeel van de landelijke vereniging KBO-PCOB, timmert aan de weg en heeft sinds kort een eigen onderkomen aan het Kerkeland 7b. Met de gehuurde accommodatie gaat de bond zich verder ontplooien. Voor activiteiten die meer deelnemers trekken blijft d'n Bogerd de thuisbasis.

Voorzitter Tonny Zeeuwen, secretaris Frans Steffens en penningmeester Antoon Gerlag, die samen het dagelijks bestuur vormen, zijn trots op hun aanwinst, die mede tot stand kwam dankzij de steun van het gemeentebestuur. 'Dit activiteitencentrum 50+ stelt ons in staat de ruim 750 leden vaker te ontvangen. Wij zien twee doelen: we proberen alle leden actief te krijgen én willen ook jongere senioren bezigheden bieden', vertellen de drie.

Meer activiteiten

De basis voor de nieuwe huisvesting werd begin 2018 gelegd. De vereniging onderzocht middels een enquête onder de leden aan welke activiteiten behoefte bestaat. Dat leverde veel reacties en ideeën op. Voor activiteiten als sjoelen, handwerken, kaarten, yoga, meer bewegen voor ouderen, koken, een foto- en leesclub, creatieve middagen, museumbezoeken en inloopmiddagen en -ochtenden bestaat een levendige belangstelling. De vereniging kan zich daarmee verder ontplooien, maar een eigen ruimte is noodzaak.

Ontmoetingsplek

De bestuursleden: 'We zijn blij dat het ons gelukt is een eigen 'clubhuis' te vinden. We hebben er goede verwachtingen van. Het levert een ontmoetingsplek op die bereikbaar is voor alle leden. Bovendien past zo'n ruimte in ons streven met vernieuwende activiteiten onze vleugels verder uit te slaan. Wij bieden zo nodig deelnemers de gelegenheid thuis opgehaald te worden. Het vervoer mag geen drempel zijn.'
Het activiteitencentrum 50+, waarvoor nog een passende naam wordt gezocht, zal in het voorjaar van 2019 officieel geopend worden. Bij de bruisende Drutense KBO-PCOB kunnen soms ook niet-leden aan de verschillende onderdelen meedoen. Het bieden van ontspanning en gelegenheid tot het bevorderen van sociale contacten staat hoog op de wensenlijst. Dat geldt ook voor het behartigen van individuele belangen van ouderen. De vereniging wil in 2019 samenwerking zoeken met díe organisaties en verenigingen in Druten die zich ook bezig houden met 50-plussers. Het idee bestaat namelijk dat men onvoldoende op de hoogte is van de verschillende initiatieven.

Voor meer informatie of aanmelden kan men contact opnemen met Theo van den Broek, via tel. 0487-57 00 88 of per mail: ledenadministratie@kbodruten.nl.

Door Anton Janssen