Nog plaatsen beschikbaar bij Beuningen in Dialoog

Algemeen

BEUNINGEN - Op dinsdag 6 en woensdag 7 november organiseert Beuningen in Dialoog gesprekstafels over het thema "Elkaar zien". De gesprekken beginnen om 19.30 uur in het Molenhuis te Beuningen. Doel van de Dialoog-bijeenkomsten is de sociale samenhang in de samenleving te versterken. Ofwel door te luisteren, elkaar te horen en de beleving van een ander te ervaren, elkaar beter te begrijpen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de avond.

Velen merken in het dagelijkse leven dat gesprekken snel discussies worden waarbij de gesprekspartners als start een standpunt innemen en dat daarna kost wat het kost blijven verdedigen. Nuancering is vaak ver te zoeken; er worden weinig objectieve vragen gesteld; mensen stellen zelden hun mening bij; waardoor de gesprekken inhoudelijk weinig nut hebben. Dit merk je in de politiek, op tv en andere media maar ook om je heen.

Het idee van de Dialoog is eenvoudig en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Er worden vele nieuwe verbindingen gelegd tussen mensen. Dat levert dikwijls, naast persoonlijke ervaringen en inspiratie, nieuwe initiatieven op die de onderlinge binding versterken.

Op beide avonden is nog ruimte voor mensen die aan een gesprekstafel deel willen nemen. Aanmelden kan tot 2 november bij info@beuningenindialoog.nl of telefonisch via 06-23585287.