Gerard Paanakker.
Gerard Paanakker. Foto: Niels Stam Fotografie

De Maas&Waler dat ben ik: Gerard Paanakker

Algemeen

In de rubriek 'de Maas & Waler dat ben ik' maken we wekelijks kennis met een inwoner van deze regio. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom wonen ze hier. Maar ook, wat zouden ze graag toevoegen aan de regio? En aan welke plek hebben zij bijzondere herinneringen? Het resultaat, bijzondere portretten van gewone mensen met een eigen verhaal. Deze week Gerard Paanakker (46) uit Afferden.

Door zijn werk in Nijmegen verhuisde Gerard Paanakker zestien jaar geleden naar Maas en Waal. 'Ik ging hier op zoek naar een huis, met in mijn achterhoofd de vraag, gaat het dit wel worden voor een Bosschenaar?', vertelt hij. Na negen jaar Druten verhuisde hij met zijn gezin naar Afferden. 'Ik zou hier voor geen goud meer weg willen. Ik vind de mensen heel open en als je zelf wilt, dan word je snel één met elkaar', meent hij. Gerard is bestuurslid en medeorganisator van de Maas en Waalse Oktoberfeesten in Afferden. Dit feest der feesten vindt komend weekend weer plaats.

Gerard is getrouwd met Monique en zij hebben drie kinderen. Sander en Koen verhuisden mee vanuit Brabant. Linda werd in het ziekenhuis in Nijmegen geboren en groeide in Maas en Waal op. Ondanks zijn fulltime baan houdt Gerard voldoende energie over voor andere activiteiten en interesses. Een ervan is muziek. Hij is al tien jaar actief bij Stichting Polderkolder, dat een jaarlijks muziekevenement voor jonge bands organiseert.

Benieuwd naar het hele verhaal over Gerard Paanakker? Lees het in de papieren uitgave van de Maas&Waler van woensdag 14 september.