Regionale muzikanten op eerste editie Rock-Quest Bergharen

Algemeen

Bergharen - Op 2 juli vindt in Bergharen voor de eerste keer het Rock-Quest festival plaats. Regionale rockbands en singer-songwriters krijgen de gelegenheid om hun eigen geschreven repertoire te laten horen in een creatieve omgeving.

De muzikale aftrap van het festival wordt verzorgd door The Gooch, een veelzijdige rockband uit Oss/Schaijk. Later die dag zal the Naked Sweat Drips, een energieke psycho grunge band met roots in Boxmeer, haar met onnavolgbare riffs, gierende orgelsolo's en beukende drums doorspekte nummers laten horen. De rockmuziek wordt afgewisseld met rustige en ingetogen muziek van singer-songwriters, zoals Dan Hair & the Extensions en Marinus G. de Valk, beiden afkomstig uit Balgoy. De band Stennes uit Afferden trakteert het publiek op hun energieke bluesrock.

Tegen de avond is er een Achterhoeks intermezzo met Sugartoosh, ruige rockende jongemannen en Raw Flowers, die een akoestische set gaan spelen. Black Bottle Riot, oorspronkelijk opgericht in Cuijk en groot geworden in Nijmegen sluit met haar Southern Rock sound de dag af.

Naast muziek zijn er creatieve artiesten die: verhalen vertellen, mode showen, zangles geven, dansen, en masseren. Daarnaast kan midwinterhoorns maker of brommers kieken, genieten van het bos, van een cocktail, een ambachtelijke hamburger of een lekker biertje. Kinderen, maar ook ouderen, kunnen schilderen, timmeren, spelen of zelf dingen verzinnen.

De entree in de voorverkoop bedraagt €13. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis naar binnen, mits onder begeleiding van een volwassene. De organisatie doneert 0,50 eurocent per kaartje aan Stichting een Sprankje Hoop, ter ere van hun dorpsgenoot Jesper Broens.