RTV de Leeuwen organiseert RTV Ploegentijdrit

Algemeen

DREUMEL - RTV de Leeuwen organiseert op zondag 5 juni de jaarlijkse RTV Ploegentijdrit. Er zullen dit jaar vijftig teams met elk vier wielrenners deelnemen op een volledig afgesloten parcours. De rit is zo'n 37 kilometer.

Het parcours beslaat 7,4 kilometer dat vijf keer zal worden gereden. Het parcours is voor alle verkeer afgesloten. De start is bij boerderij van de familie Van Schijndel aan de Meerheuvelweg in Dreumel, de finish is op de Kavelweg. De renners zullen onder andere de Bergweg, het Zijvond en de Merenweg berijden.

Voorzitter Hans van Eldijk vertelt dat de ploegentijdrit vorig jaar door dertig teams werd gereden. 'Dit jaar groeien we naar vijftig teams, waarbij de teams iets sneller na elkaar zullen starten', aldus Van Eldijk. De tijdwaarneming is volledig elektronisch via stuurbordchips en finishmatten. De tijd van de derde aankomende renner van elke ploeg bepaalt de eindtijd.

Het eerste kwartet, dat zowel uit mannen als vrouwen kan bestaan, zal om 10.00 uur van start gaan, de laatste om 12.30 uur. Toeschouwers kunnen op alle punten van het parcours het wielerspektakel waarnemen. Bij slecht weer wordt een grote tent geplaatst voor het publiek en de niet fietsende deelnemers. Het evenement zal dan ook te allen tijde doorgaan. Er is ook horeca en muziek aanwezig.