BIBOS project buurtsportcoaches succesvol

Algemeen

BEUNINGEN - Dit schooljaar werd het project 'Beuningen in beweging op school' (BIBOS) gelanceerd door de buurtsportcoaches onderwijs en sport. Het project is nu al een groot succes. Maar liefst negen sport- en beweegaanbieders (turnvereniging de Hazekamp, basketbalvereniging Challenge, Peter Dehing Dance Studio's, badmintonvereniging Beuningen, tennisvereniging Ewijk, mixed hockeyclub Beuningen, Go4Fit, tafeltennisclub Beuningen en Koninklijke Fanfare U.L.T.O. Ewijk /Winssen) hebben al deelgenomen.

Drie verenigingen (Tennisclub de Linden, Stichting Beuningse Oeverwalloop en Judovereniging Taiiku) volgen nog in de weken tussen de meivakantie en de zomervakantie. Het idee van 'Beuningen samen in beweging' is dat sportverenigingen zichzelf kunnen presenteren tijdens de gymlessen op de basisscholen. Dit kan door middel van het geven van één of meerdere introductielessen tijdens de gymlessen. Dit is een goede manier om leden te werven en daarnaast maakt de jeugd op een leuke manier kennis met verschillende sporten die hun gemeente te bieden heeft. Uiteraard geeft het de vereniging tevens de mogelijkheid zichzelf te promoten met behulp van bijvoorbeeld een flyer of vervolglessen bij de vereniging. De kinderen zijn erg enthousiast over de clinics van de sportverenigingen en ook de verenigingen zijn over het algemeen zeer tevreden over het verloop van het project en doen volgend schooljaar graag weer mee. Vanwege dit succes zullen de buurtsportcoaches dan ook doorgaan met dit project. Neem voor meer informatie over BIBOS contact op met buurtsportcoach Esther Timmermans: etimmermans.bscbeuningen@gmail.com.

Aan het begin van volgend schooljaar vindt de Nationale Sportweek plaats van 17 tot en met 24 september. De sportweek zal geopend worden met een Sportroute op zondag 18 september. Wilt u als sport- en beweegaanbieder ook iets aanbieden in de Nationale Sportweek, voor welke doelgroep dan ook, of wilt u meer weten over de Sportroute, neemt u dan contact op met Femke Arts: beuningensameninbeweging@outlook.com.