Foto: Chantal Roest
Foto: Chantal Roest

Vraag&Antwoord Asielzoekers

Algemeen

Wat gaan die asielzoekers de toch al arme gemeente Beuningen kosten? Wat gaat Druten nou precies doen voor vluchtelingen? Wat kunnen we verwachten van West Maas en Waal als het gaat om statushouders? Dit soort vragen leven op dit moment bij inwoners van de gemeente Beuningen Druten en West Maas en Waal en daar gaat de Maas & Waler mee aan de slag want er is veel te doen op dat gebied in onze regio.

In Beuningen weten we inmiddels dat men maximaal 300 vluchtelingen gaat opvangen in een AZC dat gebouwd gaat worden op de locatie Hoge woerd tussen Ewijk en Beuningen in ter hoogte van de Koningsstraat. In Druten heeft de gemeenteraad groen licht gegeven naar een onderzoek om maximaal 100 vluchtelingen op te vangen in de gemeente. Waarschijnlijke locaties hiervoor zijn het voormalige schoolgebouw De Dijk en het oude bedrijfspand van Romijnders in Horssen. In West Maas en Waal wordt vooralsnog enkel gekeken naar de opvang van meer zogenaamde statushouders, mensen die al in Nederland mogen blijven.

In de Maas & Waler gaan we de komende tijd elke week één vraag die leeft uitgebreid beantwoorden. De gemeenten, het COA, vluchtelingenwerk of een deskundige zal de vraag beantwoorden en zo proberen we meer duidelijkheid voor inwoners te verschaffen.

Daarbij vragen we ook om hulp van onze lezers. Heeft u een vraag die te maken heeft met dit thema? Stuur deze dan per mail naar redactie@demaasenwaler.nl.

Door Patrick Huisman