DIO'30 boekt eenvoudige overwinning op Blauw Wit

DRUTEN - DIO'30 heeft ook de derde competitiewedstrijd van 2017 winnend afgesloten. In Nijmegen werd Blauw Wit met de ruime cijfers van 6-0 verslagen.

DIO'30 moest het doen zonder Davy van Verseveld want die was ziek maar dat heeft dus geen negatieve gevolgen voor de uitslag gehad. Blauw Wit begon stevig aan de wedstrijd maar DIO'30 liet zich daar niet door van de wijs brengen. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor DIO'30 maar Arthur van den Eeckhout schoot net over nadat hij zich knap vrij speelde. Iets later was er ook een schot van Glenn Dibbets die maar net naast het doel ging.

Halverwege de eerste helft was er gevaar van de thuisploeg. Een vrije trap van Rik Bours kwam gevaarlijk voor het doel maar werd door niemand geraakt en ging vervolgens naast. Daarna was het eigenlijk alleen DIO'30 dat kansen wist te creëren. Een schot van Lars van Mill ging naast en een inzet van Arthur van den Eeckhout, die met de rug naar het doel stond, kon maar net door doelman Kevin Rokers over het doel worden getikt. Uit de corner die daar op volgde kopte Jelle Hoes vervolgens over. Een paar minuten later was het toch raak en kwam DIO'30 verdiend op voorsprong.

Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Michel Falize via een verdediger van Blauw Wit ingekopt, 0-1. DIO'30 was duidelijk de betere ploeg en kwam nog voor rust op 0-2. Na goed doorgaan van Arthur van den Eeckhout en Jan Willem Jeurissen viel de bal net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Dani Bloemberg die meteen uithaalde en DIO'30 zo halverwege de wedstrijd op een comfortabele voorsprong zette. Blauw Wit begon aanvallend aan de tweede helft en mocht op een gevaarlijke plek een vrije trap nemen. Er werd niet gescoord en DIO'30 wist het initiatief al snel weer over te nemen.

Nog binnen het uur kwam het op een 3-0 voorsprong. Wederom werd er hard gewerkt om de bal te veroveren waarna Jan Willem Jeurissen in kansrijke positie kwam en de bal binnen wist te schieten. Een minuut later ging een vrije trap van Michel Falize maar net naast het doel. Halverwege de tweede helft paste DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder zijn eerste wissel toe. Bob Stevens kwam in het veld voor Michel Falize. Een paar minuten later kwam Luc Verhoeven in het veld voor Lars van Mill en een kwartier voor moest Glenn Dibbets, die op het middenveld een goede wedstrijd speelde tegen zijn oude club, met een blessure het veld verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Rick Gerdsen. Blauw Wit kreeg 2 kleine kansen om wat terug te doen.

Een inzet van invaller Wouter van Wijlick werd gepakt door Nick Degen en een schot van Joep Martens ging naast. In de laatste 10 minuten wist DIO'30 de score nog te verdubbelen. De 0-4 werd gescoord door Jelle Hoes nadat de doelman een vrije trap van Luc Verhoeven weg stompte voordat Bob Stevens voor gevaar kon zorgen. De bal viel voor de voeten van Jelle Hoes die van dicht bij de bal hoog in het doel schoot. De laatste 2 doelpunten werden gescoord door Arthur van den Eeckhout die daarmee zijn totaal van dit seizoen op 7 gescoorde doelpunten wist te brengen. Met een beetje geluk was het ook nog 0-7 geworden.

Bob Stevens werd teveel naar de buitenkant gedwongen en zag zijn schot vervolgens voorlangs gaan. Het bleef dus bij 0-6 wat de grootste overwinning voor DIO'30 betekende dit seizoen. Voor Blauw Wit was het al de derde nederlaag op rij waarin ze in totaal 17 doelpunten tegen kregen. Dat is 4 meer dan DIO'30 tot nu toe de hele competitie tegen kreeg. Verdedigend gaat het dus goed bij DIO'30 en nu er ook nog gescoord wordt volgende punten ook. Door deze overwinning doet DIO'30 goede zaken voor de derde plaats en de tweede periode. Vitesse'08, concurrent voor de derde plaats wist ook te winnen maar de directe achtervolgers lieten allen punten liggen.

Volgende week gaat DIO'30 op bezoek bij Trekvogels. Een lastige wedstrijd maar met 9 punten uit 3 wedstrijden zal het vertrouwen aanwezig zijn om ook deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. De wedstrijd in Nijmegen begint om 14.00 uur.