DIO'30 boekt eenvoudige 3-1 overwinning op Hatert

DRUTEN - DIO'30 heeft het jaar 2016 positief af gesloten door op eigen veld met 3-1 te winnen van de nummer laatst Hatert. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras en dat was maar goed ook want aan het einde van de wedstrijd was het bijna donker en noodzakelijk om met verlichting te spelen.

Bij DIO'30 startte Roy van Dongen in de basis, en daar door begon Lars van Mill op de bank. Verder was de opstelling hetzelfde als vorige week tegen SML. DIO'30 begon aanvallend aan de wedstrijd en mocht een paar corners nemen. Deze leverde nog niets op. De eerste kans voor Hatert was voor Sofyan Boukali maar Nick Degen wist de bal te keren. Uit de tegenaanval ontstond er een kans voor DIO'30 maar Arthur van den Eeckhout schoot via een verdediger naast. Uit de corner die genomen werd door Michel Falize was het wel raak. Davy van Verseveld kon ongehinderd inkoppen, 1-0. Ongeveer 10 minuten later was er een kans voor Hatert maar wederom wist Nick Degen de bal te pakken.

Halverwege de eerste helft kwam DIO'30 op 2-0. Juul Janssen wist de bal mee te geven aan Roy van Dongen die handig de buitenspelval wist te omzeilen. In het midden was Arthur van den Eeckhout meegelopen die na de bal aangespeeld te hebben gekregen zich vrij speelde en knap inschoot. Het duurde niet lang voor het ook 3-0 was. Na een afgeslagen aanval wist Davy van Verseveld de bal opnieuw voor te geven waar Niek Vriesema het laatste tikje gaf. Zo stond DIO'30 dat dit seizoen nogal moeilijk tot scoren komt binnen een half uur al 3 maal wist te scoren. DIO'30 was ook duidelijk de betere ploeg en de spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Hatert leek een forse afstraffing te krijgen, en behalve de achterstand waren er ook al snel 2 wissels noodzakelijk vanwege blessures. Toch kwamen er in de eerste helft niet veel kansen meer voor DIO'30. Wel waren de bezoekers nog gevaarlijk, een schot van Kyle Honigh ging net naast. In de tweede helft was de eerste kans voor DIO'30. Een kopbal van Niek Vriesema ging over het doel. Hatert kreeg ook een kans. Justin van Hestschoot in maar Nick Degen wist de bal met de voet te keren. Arthur van den Eeckhout was aan de andere kant nog een paar maal gevaarlijk. Een schot uit een moeilijke hoek ging over en een volgens schot belandde via een verdediger op de lat.

Het spel ging in deze fase wat meer op en neer en er waren kansen aan beide kanten. DIO'30 was gevaarlijk met een vrije trap, aan de andere kant kon Nick Degen een schot van Justin van Hest pakken en kort voor hij werd gewisseld schoot Roy van Dongen over. Behalve dat Roy van Dongen werd vervangen door de Glenn Dibbets die lange tijd geblesseerd was kwam ook Sam Jacobs in het veld voor Niek Vriesema. De spelers van DIO'30 waren nog steeds gretig en vochten voor iedere bal. Ondanks dat de aanvallen wat afnamen gaf de verdediging ook weinig weg. Toch ging het halverwege de tweede helft een keer mis. Nick Degen liet de bal los met Roel van Hassel in de buurt en hield hem vervolgens vast. De scheidsrechter kon niets anders doen dan Hatert een penalty toekennen. De doelman van DIO'30 kwam er met een gele kaart goed vanaf maar was vervolgens kansloos om de inzet vanaf 11 meter van Sjors Poelen te keren. Zo kwam Hatert onverwachts terug tot 3-1. Daarna waren er ook nog kansen voor Roel van Hassel die voorlangs schot en een schot van Marc de Winter ging van afstand over. In het laatste kwartier probeerde DIO'30 wat verder afstand te nemen. Een hard schot van Glenn Dibbets leverde niet meer op dan een corner en een schot van Arthur van den Eeckhout ging via de paal naast.

Een volgende aanval waarbij wederom Arthur van den Eeckhout en ook Sam Jacobs betrokken waren kon door de verdediging van Hatert worden weggewerkt en een schot van Michel Falize kon door doelman Johnny Willemsen uit de lucht worden geplukt. Kort voor tijd was er nog een gevaarlijk moment in de defensie van DIO'30 en daarbij kwamen Bas Bakker en Juul Janssen ongelukkig met elkaar in botsing. De laatste kon helaas niet verder en moest met een flinke wond in zijn gezicht een bezoek brengen aan de eerste hulp. Zijn vervanger was Lars van Mill. In de blessuretijd was er een grote kans voor Arthur van den Eeckhout. Waar hij beter zelf de bal in een leeg doel had kunnen schieten besloot hij de bal voor te geven waar hij door iedereen werd gemist. Kort daarna, net voor het helemaal donker was, kwam er een einde aan de wedstrijd. De opluchting bij DIO'30 was groot want de 3 punten waren hard nodig om niet in de gevarenzone te belanden.

Nu kan de winterstop worden gebruikt om nieuwe energie op te doen en daarna proberen de weg naar boven verder in te zetten. De volgende competitiewedstrijd, uit bij Blauw Wit staat pas voor 29 januari op het programma. Het oefenprogramma voor tijdens de winterstop is te vinden op de website van DIO'30, www.dio30druten.nl.