DIO'30 boekt belangrijke overwinning op Groesbeekse Boys

DRUTEN - DIO'30 heeft een nuttige en verdiende 2-1 overwinning geboekt in de lastige uitwedstrijd tegen Groesbeekse Boys. Bij DIO'30 waren Bas Bakker en Michel Falize weer beschikbaar ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Beuningse Boys. Groesbeekse Boys kon niet beschikken over hun vaste doelman Jeffrey Hoogenbosch die met een aantal goede reddingen er voor zorgde dat DIO'30 in de thuiswedstrijd niet wist te scoren.

DIO'30 begon wederom fel aan de wedstrijd en wist Groesbeekse Boys al op het middenveld tegen te houden. Na 10 minuten had DIO'30 op voorsprong kunnen komen maar een hard schot van Davy van Verseveld kwam via de lat het veld weer in. Namens de thuisploeg leek Sil Eikholt een grote kans te krijgen maar zijn kopbal ging in buitenspelpositie ook naast het doel. DIO'30 speelde aanvallend maar echte kansen leverde dit nog niet op. Groesbeekse Boys speelde op de counter en kwam er ook een paar keer uit maar echt gevaarlijk werd het ook niet. In de slotfase van de eerste helft was er eerst een kans voor Groesbeekse Boys. Nick Degen wist een schot van Ronnie van Rens over het doel te werken. Daarna waren er kansen aan de andere kant.

Dani Bloemberg schoot op doelman Jens van den Berg en een schot van Arthur van den Eeckhout ging naast het doel. In de blessuretijd van de eerste helft kwam DIO'30 toch op een verdiende voorsprong. Goed doorgaan van Dani Bloemberg en Arthur van den Eeckhout werd gevolgd door een schot van de laatste en zo kwam DIO'30 op een zeer belangrijk moment op voorsprong. De tweede helft ging verder zoals de eerste eindigde met een aanvallend DIO'30. Echte kansen kwamen er nu niet. Geheel tegen de verhouding in zorgde Tom Jochoms zo'n 10 minuten na rust met een schot van net buiten het strafschopgebied voor de gelijkmaker.

DIO'30 leek snel weer opnieuw op voorsprong te komen en de bal ging ook in het doel maar er was al gefloten voor buitenspel. Groesbeekse Boys probeerde met hoge ballen voor gevaar te zorgen en wist DIO'30 wat terug te dringen. Er was een kans voor de Groesbeekse topscorer Dave Kleijnen maar zijn inzet ging over het doel. Lang duurde het Groesbeekse offensief niet en DIO'30 nam het initiatief weer over. Glenn Dibbets, die op het middenveld een goede wedstrijd speelde, kreeg een kans en zag de bal uiteindelijk via een verdediger net naast gaan. DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder probeerde met wissels wat te forceren en dat pakte goed uit.

Als eerste kwam Jan Willem Jeurissen in het veld voor Lars van Mill en Bob Stevens kwam even later Dani Bloemberg vervangen. Op dat moment mocht DIO'30 een vrije trap nemen. De bal van Jan Willem Jeurissen kwam bij Bob Stevens die geheel vrij kon inkoppen. In eerste instantie leek de bal te worden gekeerd maar via een verdediger ging de bal toch in het doel. Een paar minuten later wist doelman Jens van den Berg met moeite een kopbal van Bob Stevens te keren. De Groesbeekse doelman had ook moeite een schot van Davy van Verseveld. De bal viel voor de voeten van Arthur van den Eeckhout die de bal in het doel schoot maar wederom was er sprake van buitenspel.

Twan Koppers kwam kort voor tijd nog in het veld voor Davy van Verseveld. In de blessuretijd waren er wederom grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Arthur van den Eeckhout was de Groesbeekse verdediging te slim af maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed op Bob Stevens. Die was echter omringd door verdedigers die de bal weg konden werken. Ook ging een schot van Jan Willem Jeurissen nog naast het doel. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal waardoor de overwinning definitief binnen was. Maar eigenlijk is DIO'30 nadat het op 2-1 was gekomen geen moment meer in gevaar geweest. De marge was echter maar 1 doelpunt dus bleef het tot het einde toe spannend.

Door middel van hard werken is de eerste uitoverwinning dit seizoen door DIO'30 binnen gehaald. Daardoor staat het nu op een gedeelde derde plaats. Een plaats die aan het einde van het seizoen recht zou geven op deelname aan de nacompetitie. Komende zondag staat er vanwege de carnaval geen wedstrijd op het programma en de week daarna gaat DIO'30 op bezoek bij Blauw Wit.