DIO'30 krijgt te weinig met verlies tegen SC Millingen

DRUTEN - DIO'30 heeft een onnodige en onterechte nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen SC Millingen, dat voor deze speelronde de laatste plaats innam in de derde klasse D. Een scheidsrechterlijke dwaling in de slotfase werd DIO'30 uiteindelijk fataal.

Bij DIO'30 ontbraken de geblesseerde Michel Falize, Jan Willem Jeurissen, Glenn Dibbets en Franco Kleinschiphorst. Jeugdspelers Willem Vos en Luc Verhoeven startte daardoor in de basis. DIO'30 begon meteen met aanvallen maar de eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Sam van der Velden kwam vrij voor Nick Degen te staan maar schoot via de doelman van DIO'30 de bal net naast het doel. Uit de corner die daarop volgde kon Joris Weeren vervolgens vrij inkoppen en zo stond Sc Millingen verrassend op voorsprong. Daardoor kon de thuisploeg achterover leunen en gokken op een uitval. Daar had DIO'30 de nodige moeite mee maar het bleef toch de bovenliggende partij. Een paar minuten na de openingstreffer ging een vrije trap van Davy van Verseveld net over het doel en een schot van Bas Bakker uit een corner ging net naast. Tussendoor pakte Nick Degen een bal uit een snelle uitval en halverwege de eerste helft kwam de doelman van DIO'30 goed uit zijn doel en voorkwam zodoende een grotere achterstand. Een minuut later kwam DIO'30 wederom goed weg toen een inzet van Joey Wijnhoven van dichtbij de paal raakte.

Combineren
DIO'30 probeerde te combineren om zodoende een opening te vinden in de Millingse defensie. Het hanteerde helaas ook veelvuldig lange en hoge ballen waar het massaal verdedigende SC Millingen geen moeite had. In de slotfase van de eerste helft was er nog een kans voor DIO'30. Na een goed opgezette aanval belandde een schot van Davy van Verseveld in handen van doelman Jeroen Sanders. DIO'30 ging dus met een 1-0 achterstand rusten. In de tweede helft ging DIO'30 op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging over Aan de andere kant was Nick Degen net op tijd om een voorzet te onderscheppen. Met Niek Vriesema voor Twan Koppers probeerde DIO'30 nog meer druk te zetten. DIO'30 was voetballend de betere ploeg maar kwam niet verder dan de 16 meter.

Verdiende gelijkmaker
Het fysiek sterke SC Millingen werkte de ballen vooralsnog steeds weg voor DIO'30 echt gevaarlijk kon worden. DIO'30 kwam wel steeds dichterbij. Een kopbal van Bob Stevens uit een voorzet van Juul Janssen werd door Jeroen Sanders over het doel getikt. Niet veel later viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Bob Stevens wist een vrije trap van Arthur van den Eeckhout zodanig met zijn hoofd te raken dat de Millingse doelman kansloos was. Met nog ruim een kwartier te spelen leek DIO'30 met een tegenstander die nu niet meer kon verdedigen in het voordeel te zijn maar kon niet doordrukken. Het kwam zelf even niet meer aan aanvallen toe, want het had de nodige moeite met SC Millingen dat nu de aanval zocht. Nick Degen wist een kopbal te pakken maar DIO'30 kreeg de bal achterin niet weg.

Hectische slotfase
Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam Twan Arnts in kansrijke positie maar hij leek geen opening te kunnen vinden. De zwak leidende scheidsrechter, die overal te ver vanaf stond, trapte daarna in een valpartij van de Millingse aanvaller in het strafschopgebeid en wees tot verbazing van de DIO'30 spelers naar de strafschopstip. Het "slachtoffer" die eerst nog deed alsof hij zwaar aangeslagen was nam vervolgens zelf de strafschop. Ondanks dat Nick Degen in de goede hoek dook, ging de bal in het doel en zo keek DIO'30 wederom tegen een achterstand aan. In de hectische en spannende slotfase kwam Sam Jacobs in het veld voor Luc Verhoeven. De enige kans die de thuisploeg nog leek te krijgen werd goed beoordeeld door Nick Degen die ver uitkwam en eerder bij de bal was dan de Millingse aanvaller die met een overtreding nog wat probeerde te forceren. Gelukkig floot de scheidsrechter daarvoor en mocht DIO'30 een vrije trap nemen. Opmerkelijk was dat 2 vrije trappen die DIO'30 net buiten het strafschopgebeid mocht nemen direct weer werden afgefloten terwijl niemand zag wat er aan de hand was. Zo werd DIO'30 2 maal een goede mogelijkheid onthouden. Er waren nog wel kansen voor de verdiende gelijkmaker, maar die viel helaas niet. Een vrije trap van Arthur van den Eeckhout belandde op de lat en een knappe omhaal van Niek Vriesema werd door Jeroen Sanders met moeite over het doel getikt.

Blessuretijd
Diep in de blessuretijd leek Menno Houkes de bal in eigen doel te koppen maar die ging net naast. Nadat Jeroen Sanders de bal klem vast had uit de corner die daar op volgende floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Zo kreeg DIO'30 te weinig en was het jammer dat het zich terug liet drukken nadat het op gelijke hoogte was gekomen. SC Millingen heeft met deze overwinning de laatste plaats verlaten. DIO'30 heeft momenteel maar 1 punt meer en zal in de komende wedstrijd toch punten moeten halen om niet in de problemen te komen. Aanstaande zondag komt Trekvogels op bezoek. De Nijmegenaren zijn door een ruime overwinning DIO'30 gepasseerd op de ranglijst. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg, de eerste van de tweede periode, begint om 14.30 uur.