Afbeelding

DIO'30 houdt Vitesse'08 op 1-1

Algemeen

DRUTEN - DIO'30 heeft aan de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Vitsse'08 1 punt overgehouden. Gezien het beeld van de wedstrijd een terechte uitslag, al hadden beide ploegen in de slotfase ook nog de volle winst kunnen pakken.

Bij DIO'30 begon Niek Vriesema in de spits en Bob Stevens op de bank. Verder was de basis elf hetzelfde als vorige week tegen Groesbeekse Boys. De eerste mogelijkheid was voor DIO'30, maar een vrije trap ging hoog over. Daarna probeerde beide ploegen een overwicht te krijgen maar het ging lange tijd gelijk op. Na ruim een kwartier voetballen kwam DIO'30 goed weg toen Tom Verbeek een vrije trap op de lat schoot. DIO'30 kwam er steeds beter uit en had het meeste balbezit, kansen kwamen er nog niet totdat het na 24 minuten voetballen op een 1-0 voorsprong kwam. Niek Vriesema kon uit een corner van Michel Falize de bal ongehinderd inkoppen. Dit betekende dat DIO'30 na 3 wedstrijden zonder doelpunt eindelijk weer wist te scoren. Nadat de bezoekers op achterstand waren gekomen kwamen ze beter in de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een kans voor Rob Janssen, maar hij schoot naast. DIO'30 werd gevaarlijk met een schot van Franco Kleinschiphorst maar dit leverde niet meer op dan een corner omdat doelman Gerwin Noij de inzet wist te keren. De corner werd in eerste instantie weggewerkt maar resulteerde uiteindelijk nog in een schot van Jan Willen Jeurissen dat naast ging. Daarna was er weer even een periode dat Vitesse'08 voor het doel van DIO'30 te vinden was. Dit leverde eerst geen gevaar op maar later ging een schot van Niek Hendriks maar net over het doel en schoot Coen Wynen een vrije trap tegen de onderkant van de lat. Meteen daarna scheelde het niet veel of DIO'30 was op 2-0 gekomen. Michel Falize zag op het middenveld de doelman ver voor zijn doel staan en besloot te schiten. De bal ging over de doelman heen maar helaas ook net naast de verkeerde kant van de paal. In de slotfase van de eerste helft werd een valpartij in het strafschopgebied van een speler van Vitesse'08 niet bestraft met een strafschop en aan de andere kant kon DIO'30 niet profiteren na een snelle aanval.

In de rust regende het hard maar bij het begin van de tweede helft was het weer zo goed als droog. DIO'30 startte aanvallend. Dit leverde alleen een kans op voor Davy van Verseveld maar bij zijn kopbal bleek hij uiteindelijk buitenspel te staan. Vitesse'08 werd steeds sterker. Nu belandde er een schot op de paal en niet veel later wist Nick Degen knap te redden op een inzet van Niek Hendriks. Na een kwartier in de tweede helft kwam Arthur van den Eeckhout in het veld voor Sam Jacobs en een paar minuten later moest Michel Falize gewisseld worden omdat hij duizelig was na een botsing in de eerste helft. Hij werd vervangen door Twan Koppers. DIO'30 kwam er bijna niet meer uit, al ging een schot van Niek Vriesema nog over het doel. DIO'30 had de handen vol aan de bezoekers en moest vol aan de bak. Eerst ging er nog een bal naast het doel van Nick Degen maar een kwartier voor tijd werd het dan toch 1-1. Na een misverstand in de verdediging van DIO'30 werd er onnodig een corner weggegeven en daaruit kopte de zojuist ingevallen Richard Kerkhoff de gelijkmaker binnen. Niet veel later ging een schot van de bezoekers nog naast. Met Bob Stevens voor Niek Vriesema benutte DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder 10 minuten voor tijd zijn laatste wissel. In de slotfase kwam DIO'30 nog goed weg met wederom een bal op de paal en ook wist Juul Janssen een bal net voor de doellijn weg te werken. Ook DIO'30 was dichtbij de overwinning. Bob Stevens dook op voor doelman Gerwin Noij maar liftte de bal net over de doelman en het doel. De laatste 5 minuten speelde DIO'30 met 10 man omdat Glenn Dibbets met een blessure aan het bovenbeen niet verder kon en ook niet meer kon worden vervangen. DIO'30 mocht na afloop tevreden zijn met een gelijkspel. Het vertoonde spel was iets minder dan de afgelopen wedstrijden maar omdat er werd gescoord leverde het tegendoelpunt dit keer geen nederlaag op. Door de winst van nummer laatst SCE heeft DIO'30 wel dringend een overwinning nodig om niet in de problemen te komen. De verschillen zijn nog wel erg klein want tussen de nummer 5 en laatst zitten maar 4 punten. Komende zondag gaat DIO'30 op bezoek bij SCH dat met 6 punten 1 punt meer heeft dan DIO'30. De wedstrijd begint om 14.00 uur.