DIO'30 verslaat Beuningse Boys met 1-0

DRUTEN - DIO'30 is goed uit de winterstop gekomen. Het heeft met het minimale verschil een zwaarbevochten maar verdiende overwinning behaald op Beuningse Boys.

Bij DIO'30 ontbraken aanvoerder Bas Bakker die ziek was en Michel Falize was geschorst. Ook Beuningse Boys had te kampen met de nodige afwezigen waardoor er 2 jonge elftallen tegenover elkaar stonden. Net als in de oefenwedstrijd tegen RKZVC speelde DIO'30 met veel inzet, maar vooral in de eerste helft was het vertoonde spel niet best.

Na een aftastend begin probeerden beide ploegen de aanval te zoeken maar DIO'30 had weinig grip op het middenveld. Voor DIO'30 kreeg Dani Bloemberg kreeg wat kansen. Een kopbal ging over het doel en na een goede aanval zag de jonge aanvaller van DIO'30 zijn inzet gekeerd worden door doelman Luuk Keijser. Beuningse Boys had in de eerste helft het meeste balbezit maar echte kansen leverde dit niet op. Luc Middelhof probeerde het 2 maal van afstand. De eerste zeilde maar net langs de kruising en bij het tweede schot wist Nick Degen de bal maar net over de lat te tikken.

In de slotfase van de eerste helft waren er weer wat kansen voor DIO'30. Na een goede actie en voorzet van Arthur van den Eeckhout kwam Dani Bloemberg net te kort om de bal binnen te tikken en even later wist Luuk Keijser een schot van Arthur van den Eeckhout te keren. Ook ging een kopbal van Dani Bloemberg in kansrijke positie over het doel. Net voor het fluitsignaal voor de rust kwam Jurrien Aalbers bij Beuningse Boys in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Jeffrey Aalders. Bij DIO'30 bleef Roy van Dongen na de rust in de kleedkamer achter en zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Twan Koppers.

DIO'30 begon sterk aan de tweede helft. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging over het doel maar even later was het wel raak. Een corner van Arthur van den Eeckhout werd verkeerd beoordeeld door Luuk Keijser waarna de bal voor de voeten viel van Dani Bloemberg die de bal vervolgens in het doel wist te schieten, 1-0. Een paar minuten later leek het 2-0 te worden. Inzetten van Dani Bloemberg en Arthur van den Eeckhout konden nog worden weggewerkt. Nadat Luuk Keijser al was gepasseerd ging een inzet van Lars van Mill helaas via een verdediger net naast het doel. Beuningse Boys was een aantal malen gevaarlijk uit een corner maar gelukkig kon de bal telkens worden weggewerkt door de DIO'30 defensie. Een keer liep het maar net goed af omdat de bal via de lat het veld weer in kwam.

Aan de andere kant kreeg Dani Bloemberg nog een goede kans op 2-0 maar dit maal wist Luuk Keijser de bal met de voet te keren. Een kwartier voor tijd kwam Sam Jacobs in het veld voor Jan Willem Jeurissen. Zijn eerste actie eindigde met een schot op de paal. Ook kwam Bob Stevens kort voor tijd in het veld voor Dani Bloemberg die door zijn doelpunt en enorme werklust werd uitgeroepen tot Man of the Match. Beuningse Boys moest in de slotfase met 10 man verder omdat Luuc Arntz, die in de winterstop overgekomen is van SCH, na zijn tweede gele kaart met rood kon vertrekken. Toch waren de bezoekers nog 2 maal gevaarlijk. Een omhaal van BramVeldkamp ging net naast het doel van Nick Degen en Jacky Dobson mocht op een gevaarlijke plek een vrije trap nemen die toch nog vrij gemakkelijk kon worden weggewerkt.

Niet veel later kwam er een einde aan deze wedstrijd en zo wist DIO'30 na 3 nederlagen tegen Beuningse Boys weer eens te winnen. Door deze overwinning staat DIO'30 nu op de vijfde plaats op de ranglijst en is het gat met de nummer 3 maar 3 punten. De nummers 1 en 2, SML en Union staan op grote afstand maar door het wegvallen van SCH is het aantal periodes terug gebracht van 3 naar 2 waardoor de derde plaats zo goed als zeker recht zal geven op deelname aan de nacompetitie. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. SV Milsbeek komt dan op bezoek. De uitwedstrijd eindigde in 0-0 dus er zijn zeker weer kansen voor DIO'30 op de overwinning. Zoals gewoonlijk begint de wedstrijd op Sportpark De Gelenberg om 14.30 uur.