DIO'30 verliest met 2-1 bij koploper SML

DRUTEN - DIO'30 is in de uitwedstrijd bij koploper SML wederom tegen een ongelukkig en onnodig verlies aangelopen. De thuisploeg maakte de status van koploper geen enkel moment waar. DIO'30 kon daar helaas niet van profiteren. DIO'30 heeft nog steeds te kampen met de nodige blessures.

De basis was wel dezelfde als vorige week. Na een minuut stilte vanwege de vliegramp in Columbia begon de wedstrijd met een aftastend begin waarin SML een aantal malen de aanval zocht. Maar het was DIO'30 dat na ruim 10 minuten op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf de zijkant van Jan Willem Jeurissen kon door Bas Bakker geheel vrij worden ingekopt. De vreugde bij DIO'30 was groot want het scoren wat de laatste weken zo moeizaam verliep was al gelukt. Toch liet DIO'30 SML daarna teveel komen. Dat ging een tijdje goed maar na 20 minuten was er een kans voor Boris de Kok. Nick Degen kon de inzet van de Arnhemse spits gemakkelijk pakken. Een minuut later bij de volgende aanval zag de scheidsrechter een overtreding in een valpartij van Keanu Menijn en wees naar de stip. Wesley Martens schoot SML vervolgens vanaf 11 meter op gelijke hoogte. Tijd om bij te komen was er niet voor DIO'30 want een minuut later was het alweer raak. Robin van Ussen kon op links doorbreken en de bal voorgeven.

Voor het doel probeerde Juul Janssen de bal nog voor de voeten van een inlopen speler van SML weg te glijden maar de bal verdween daarmee echter in het doel, 2-1. Al vrij snel waren er 2 goede kansen voor DIO'30. Eerst voor Niek Vriesema en vervolgens een schot van Michel Falize die gepakt werd door doelman Lody Teeuwsen. Ook was er nog een goede kans voor SML, Wesley Martens schoot in kansrijke positie net naast. Kort voor rust was er opnieuw een tegenvaller voor DIO'30. Michel Falize moest geblesseerd het veld verlaten en zijn plek werd ingenomen door Roy van Dongen die ook lange tijd afwezig was vanwege een blessure. Bij zijn eerste balcontact zorgde de invaller meteen voor gevaar door opeens op doel te schieten. Lody Teeuwsen liet zich echter niet verrassen en pakte de bal uit de lucht. SML was in de eerste helft de betere ploeg maar DIO'30 kwam op de paar minuten waarin de doelpunten vielen eigenlijk niet in de problemen. Er was nog wel wat gevaar uit een corner maar ook toen kon de bal simpel worden weggewerkt. In de blessuretijd van de eerste helft leek DIO'30 wat terug te kunnen doen, maar de eerste aanval werd om onduidelijke rede afgefloten en vervolgens werd een kopbal van Niek Vrieseman gepkat door Lody Teeuwesen. In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig.

Het spel ging een beetje op en neer maar gelijdelijk aan werd DIO'30 de bovenliggende partij. Na ruim een uur voetballen leek er een kans te ontstaan voor Arthur van den Eeckhout maar wederom zag de scheidsrechter iets wat verder niemand zag en floot voor een overtreding. Dat de bal daarna nog in het doel verdween deed er niet meer toe. Halverwege de tweede helft werd er aan de kant van DIO'30 voor de tweede maal gewisseld. Sam Jacobs kwam in het veld voor Lars van Mill. De grootste kans op de gelijkmaker was er even later voor Davy van Verseveld. Zijn kopbal na een goede voorzet van Arthur van den Eeckhout belandde echter op de paal in plaats van in het doel. Daarna waren er wat kansen voor SML. Boris de Kok schoot over en een goede redding van Nick Degen op een schot van Dion Visser voorkwam een grotere achterstand. Keanu Menijn kreeg daarna ook nog een kans maar zijn schot werd geblokt en de bal kon worden weggewerkt. Dani Bloemberg kwam bij DIO'30 nog in het veld voor Niek Vriesema. Ondanks dat DIO'30 in de tweede helft het meeste balbezit had kon het niet doordrukken. Wel was er nog een grote kans voor Davy van Verseveld. Die kon wederom inkoppen, nu op aangeven van Juul Janssen, maar ditmaal ging de bal voorlangs. In de slotfase kreeg SML nog wat kansen. Een kopbal van invaller Joshua Gieling wrd gepakt door Nick Degen en Boris de Kok leek na een counter vrije doortocht te hebben maar schoot uiteindelijk over. In deze verder sportieve wedstrijd viel in de blessuretijd de enige gele kaart te noteren. Deze was voor Boris de Kok wegens commentaar op de scheidsrechter. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Het is DIO'30 niet gelukt om de koploper punten afhandig te maken maar dat had er zeker wel ingezeten. Hierdoor komt DIO'30 maar niet weg uit de ruime middenmoot. Het lijkt het ook al te ver achterop te liggen om in de tweede periode een rol van betekenis te kunnen spelen.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan komt de nummer laatst Hatert op bezoek. Het is te hopen dat het jaar dan toch nog met winst kan worden afgesloten. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 14.30 uur.