DIO'30 verloor de wedstrijd tegen Union.
DIO'30 verloor de wedstrijd tegen Union. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 verliest van Union

Algemeen

MALDEN - DIO'30 heeft afgelopen zondag met 2-1 verloren van Union. Tegenstander Union staat op de tweede plaats, waardoor het op papier een lastige wedstrijd was. Toch was een gelijkspel zeker verdiend geweest.

Bij DIO'30 waren Jan Willem Jeurissen en Michel Falize weer beschikbaar na een blessure. De eerste begon in de basis, die verder hetzelfde was dan vorige week tegen Trekvogels. Het begin van de wedstrijd was zeker voor Union, dat aanvallend begon. Binnen 10 minuten was het dan ook raak. Na onnodig balverlies net buiten het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Siemen van Straaten, die de bal in de verre hoek schoot. Een paar minuten later schoot de doelpuntenmaker op de lat en daar kwam DIO'30 dus goed weg. Uit de tegenaanval was er gevaar van DIO'30. Bas Bakker wist met een lange bal van achter uit Arthur van den Eeckhout te bereiken, maar via doelman Roel Barends zat er niet meer in dan een corner. Uit die corner waren er wederom kansen voor DIO'30. Roel Berends wist kopballen van Bob Stevens en Davy van Verseveld echter te keren. Vooral voor de laatste was een uiterste krachtsinspanning vereist. Ook een schot van Jan Willem Jeurissen werd vervolgens geblokt.

Aan de andere kant was Siemen van Straaten weer gevaarlijk, na een misverstand in de verdediging van DIO'30. Nick Degen wist de bal nu te pakken. Union was daarna nog een paar maal gevaarlijk. DIO'30 probeerde op te bouwen en kwam er af en toe uit. Bij een van die aanvallen had de bal zomaar op de stip gekund wegens hands, maar dit werd door de scheidsrechter niet bestraft. Union kreeg nog kansen: Daan Nilwik schoot over, een vrije trap van Niels Voss werd tot corner verwerkt en daaruit schoot Siemen van Straaten in het zijnet. Een minuut later kwam DIO'30 onverwachts op gelijke hoogte. Jan Willem Jeurissen wist de bal mee te geven aan Arthur van den Eeckhout, die daarmee vrij voor Roel Barends op dook. De doelman van Union stond wat te ver voor zijn doel en de aanvaller van DIO'30 schoot de bal fraai over hem heen in het doel. Na het doelpunt werd DIO'30 feller en dat leverde voor rust nog een gevaarlijke aanval op. Ditmaal stond Roel Berends in de weg op een inzet van Arthur van den Eeckhout.

Michel Falize kwam na de rust in het veld voor Twan Koppers, die tevens geblesseerd was. DIO'30 zette het goede spel van voor de rust voort en zocht de aanval. Dit leverde geen echte kansen op, maar wel twee schoten van afstand van Michel Falize. De eerste ging net naast en de tweede werd gepakt door Roel Barends. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kreeg Union wel erg gemakkelijk een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Niels Voss schoot de bal langs de muur in de verre hoek die geheel ongedekt was. Zo stond DIO'30 opeens weer op achterstand. Met nog een half uur te spelen was er nog tijd genoeg om wat terug te doen, maar echte kansen kwamen er niet meer. Bob Stevens moest gedwongen naar de kant met een blessure en werd vervangen door Dani Bloemberg. Ook de thuisploeg miste de overtuiging om de overwinning meer glans te geven. Het kreeg daar wel kansen voor. Siemen van Straaten schoot in kansrijke positie voorlangs en Nick Degen wist uiteindelijk te redden op een schot van Ian van Haveren, nadat de bal via de lat weer het veld in was gekomen. Kort daarvoor leek er een kans voor DIO'30 te ontstaan maar die werd onterecht afgevlagd en gefloten wegens buitenspel.

DIO'30 ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar moest dat wel doen met tien man. Juul Janssen werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Vooral de tweede was erg gemakkelijk gegeven. In de blessuretijd ging een kopbal van Bas Bakker uit een corner over en ook Union kreeg nog een kans. Het bleef echter bij 2-1 voor Union, waar een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Vooral Union straalde, op de sterke beginfase na, niet uit tot de bovenste ploegen in de derde klasse D te behoren.

De volgende wedstrijd voor DIO'30 staat aanstaande donderdagavond op het programma. Het betreft een bekerwedstrijd tegen AVW'66 uit Westervoort. De tegenstander gaat riant op kop in de derde klasse A zaterdag, met 27 punten uit tien wedstrijden. Het wist in die tien wedstrijden maar liefst 37 maal te scoren. DIO'30 is dus gewaarschuwd. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg begint om 20.15 uur. De competitie wordt vervolgens na een vrij weekend op zondag 27 november hervat met een thuiswedstrijd tegen Vianen Vooruit, dat 1 punt meer heeft en 1 plaats hoger staat op de ranglijst dan DIO'30.