DIO'30 boekt ruime overwinning op SCE

DRUTEN - DIO'30 had weinig problemen met SCE en won dan ook eenvoudig met 3-0. In een wat gewijzigde samenstelling, er werd net als in de oefenwedstrijd tegen Victoria'25 4-4-2 gespeeld, werd er in deze wedstrijd net zoveel gescoord als in de voorgaande 6 wedstrijden bij elkaar.

Beide ploegen begonnen met 6 behaalde punten aan de wedstrijd maar het niveauverschil was toch duidelijk zichtbraa in het voordeel van DIO'30. Glenn Dibbets is nog steeds niet beschikbaar en zijn plaats werd wederom ingenomen door Willem Vos. In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig. Er moest bij DIO'30 al snel gedwongen worden gewisseld want Franco Kleinschiphorst kon na een blessurebehandeling niet verder en werd na 10 minuten vervangen door Arthur van den Eeckhout. DIO'30 nam wel het initiatief maar het duurde nog tot halverwege de eerste helft voor er kansen kwamen. Het was toen wel meteen raak. Arthur van den Eeckhout was doelman Job ten Barge al gepasseerd maar zag zijn inzet in het lege doel nog net tot corner worden verwerkt door Roel van Wijk. Uit de corner die daar op volgde probeerden eerst Bas Bakker en Niek Vriesema het net te vinden maar de bal viel uiteindelijk voor de voeten van Arthur van den Eeckhout die vervolgens raak schoot. Veel kansen kwamen er niet. Na een half uur schoot Michel Falize naast maar iets later was het wel raak. Een schot van Bas Bakker werd nog gekeerd maar een omhaal van Niek Vriesema ging over Job ten Barge in het doel, 2-0.

De spelers van SCE uitte constant hun ongenoegen tegen de goed leidende scheidsrechter en dat leverde een aantal gele kaarten op. Hiermee haalde de bezoekers zichzelf ook uit de wedstrijd. DIO'30 daarentegen speelde gretig maar dit leverde in de eerste helft geen doelpunten meer op. Wel wist Arthur van den Eeckhout de bal nog in het doel te schieten maar toen was er al gefloten. In de slotfase van de eerste helft was er nog een kans voor Niek Vriesema maar de ruststand was 2-0. na rust was er weer een snelle wissel bij DIO'30. Davy van Verseveld moest het veld verlaten en hij werd vervangen door Dani Bloemberg. Meteen daarna kwam DIO'30 op 3-0. Weer was het een rebound want nadat een schot van Niek Vriesema nog werd gekeerd schoot Arthur van den Eeckhout de bal via de onderkant van de lat hard binnen. De wedstrijd leek nu wel gespeeld maar er kwamen nog wel kansen voor DIO'30 om vaker te scoren. Een schot van Michel Falize ging net over en Dani Bloemberg schoot de bal eveneens over het doel. Aan de andere kant ging een vrije trap van Nicky Sander over doel. DIO'30 bleef gevaarlijk maar ging wat slordig met de kansen om. Ook waren de passes te hard waardoor het gevaar wel minder werd. In de slotfase liet DIO'30 de tegenstander meer komen. Dit resulteerde na 70 minuten zowaar in een kans voor SCE. Khalid Samaoui schoot hoog over waardoor Nick Degen nog steeds geen redding heeft hoeven te verrichten. Sam Jacobs kwam bij DIO'30 nog in het veld voor Michel Falize. Een kwartier voor tijd waren er weer kansen voor SCE. Een schot van Saïd Hamidi werd nog geblokt waarna Nick Degen in actie moest komen om een schot van Angelo Kilkens te pakken. DIO'30 probeerde nog wel aan te vallen maar de scherpte was weg. Een schot van Arthur van den Eeckhout werd geblokt, een schot van Sam Jacobs werd gepakt door doelman Job ten Barge en een inzet van Dani Bloemberg ging net over het doel. Het bleef bij 3-0 en zo boekte DIO'30 een verdiende zege die het hard nodig had.

Er is wat meer afstand genomen van de onderste plaatsen en de aansluiting met de ruime middenmoot is behouden. Het gat met koplopers Union en SML is echter 9 punten. Komende week staat er voor DIO'30 een bekerwedstrijd op het programma tegen Arnhemse Boys en daarna wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij de nummer laatst, SC Millingen. De bekerwedstrijd tegen Arnhemse Boys, dat uitkomt in de 4e klasse, betreft een thuiswedstrijd voor DIO'30 en wordt gespeeld op sportpark de Gelenberg , aanvang 14.30 uur.