Anton de Heus (links) met Jeroen Driessen en Anton de Heus (rechts)
Anton de Heus (links) met Jeroen Driessen en Anton de Heus (rechts) Foto: John van Gelder

Poelier Verhoef wordt ‘Kip en Kaas’

Zaken

Nieuwe naam en eigenaar, vertrouwde producten en gezichten

BENEDEN-LEEUWEN - De winkel van Poelier Verhoef aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen is per 15 mei in nieuwe handen. Samen met de vertrouwde gezichten van Poelier Verhoef, en met het ruime kwaliteitsassortiment als basis, is trotse nieuwe eigenaar Jeroen Driessen vastberaden om de winkel nog meer op de kaart te zetten. 

In mei 2021 liet Anton de Heus een langgekoesterde wens van veel inwoners uitkomen, door in het centrum van Beneden-Leeuwen een poeliers- annex kaaswinkel te starten. Al snel wist menigeen dan ook de weg naar de sfeervol ingerichte zaak te vinden, voor een breed assortiment kipspecialiteiten, kazen, maaltijden en delicatessen. Vanwege privéomstandigheden draagt Anton nu het stokje over, maar de bedrijfsleider - die toevalligerwijs óók Anton de Heus heet - blijft in de winkel actief, net als de andere medewerkers. Hetzij nu onder de vlag van Kip en Kaas. Naast die ‘bekende koppen’ blijven ook de kwaliteit en het assortiment ongewijzigd. ‘Klanten rijden immers speciaal om voor onze producten’, vertelt Anton enthousiast. Hij doelt daarmee onder meer op de befaamde kip van het spit, Weydeland kaas, huisbereide borrelhapjes en de smakelijke barbecueproducten. ‘Een assortiment dat klinkt als een klok, net als de uitstraling van de winkel overigens. Daar hebben Anton en zijn vrouw Gerda goed over nagedacht’, haakt Jeroen aan. 

Verse maaltijden 
Hoewel winkel en assortiment dus grotendeels hetzelfde zijn, heeft Jeroen ook nieuwe plannen voor de zaak. ‘Zo zullen we ons assortiment kant-en-klare maaltijden de komende tijd verder uit gaan breiden. Die maaltijden worden dagelijks vers bereid in eigen keuken. Slager Dorieke, die tevens werkzaam is in de slagerij die ik in Afferden run, wordt verantwoordelijk voor deze tak binnen ‘Kip en Kaas’.

Kip en Kaas is van maandag t/m zaterdag geopend en is gelegen aan de Zandstraat 127-B in Beneden-Leeuwen.