Team Herckenrath Fietsplaza
Team Herckenrath Fietsplaza Foto: John van Gelder

Jubileum voor Herckenrath Fietsplaza

15 mrt., 12:45 Zaken

HORSSEN - Herckenrath Fietsplaza viert feest. De e-bike specialist uit Horssen bestaat deze maand 50 jaar. Reden voor koffie met gebak, mooie aanbiedingen en een extra hoge inruilvergoeding voor uw oude fiets.

Bij de fietsenwinkel in Horssen staat momenteel de tweede generatie Herckenrath aan het roer. En hoewel het bedrijf door de jaren heen flink is uitgebreid, en zich heeft ontwikkeld tot e-bike specialist, is de persoonlijke service onveranderd gebleven. Sterker nog; de winkel startte enkele jaren geleden zelfs met een haal- en brengservice. ‘Deze service maakt deel uit van het ontzorgplan waar klanten die bij ons een fiets aanschaffen gebruik van kunnen maken. Een e-bike is best onderhoudsgevoelig, en dan is het fijn dat je daar gedurende vijf jaar geen omkijken naar hebt. Behalve dat verzekering, reparaties en onderhoud gedekt zijn, zorgen wij er ook voor dat de fiets thuis wordt opgehaald en weer wordt afgeleverd. Op die manier kunnen we de klant volledig ontzorgen’, aldus Robby Herckenrath.

Vader Piet startte eind jaren zeventig vanuit het achterhuis met de verkoop van fietsen. Aanvankelijk verkocht hij alleen tweedehands fietsen, later werden dat nieuwe tweewielers. In 1997 werd een nieuw pand gerealiseerd, en kwamen vader en zoon samen in de winkel te staan. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een heus Fietsplaza met ruim 1.500 m2 fietsbeleving. Sinds 2014 richt de zaak zich specifiek op de verkoop en reparatie van e-bikes van onder andere Koga, Klever, Cortina en Riese & Müller. Met de merken Lugano en Solero heeft de winkel goud in handen. Deze collecties zijn speciaal voor, en in opdracht van, het Horssense bedrijf ontwikkeld.

De ruime testbaan op het buitenterrein vormt volgens Robby een groot pluspunt voor klanten die in Horssen een nieuwe e-bike komen uitzoeken. ‘Het is prettig om een terrein te hebben waar men de e-bikes in alle rust kan uitproberen. Vooral de speciaal aangelegde helling wordt zeer gewaardeerd. Klanten kunnen dan namelijk goed het verschil ervaren tussen fietsen mét en zonder ondersteuning.’
Herckenrath Fietsplaza viert het jubileum van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 maart met leuke acties. Zo ontvangen klanten extra korting op fietsaccessoires en geldt er een extra hoge inruilvergoeding voor de oude fiets. En heeft men geen fiets in te ruilen, maar schaft men wel een fiets aan, dan mag men voor 100 euro aan fietsaccessoires uitzoeken.

Herckenrath Fietsplaza, Molenweg 17 in Horssen. Meer informatie: zoekfiets.nl.

Digitale krant